Se video fra veiingen over.

Lørdag morgen: Cecilia Brækhus og motstander Jennifer Retzke må veie seg igjen. Denne gangen er forskjellen nesten fem kilo, eller 4,5 for å være helt nøyaktig.

I forrige kamp, da bergensjenta var med på en slik seanse, mot kroatiske Ivana Habazin var vektforskjellen fire kilo. Den gangen fikk Brækhus hakeslipp.

— Retzke veide inn på 70 kg. Jeg hadde 65,5, forteller Brækhus til aftenposten.no lørdag formiddag. Hun fortsetter:

— Med det nye IBF-beltet må man vei inn på kampdagen. Det har vært veldig interessant å se hvordan de to siste motstanderne har lagt på seg to-tre kg bare fra kvelden før. Det er ikke så smart.

- Hvorfor ikke?

— De er sterkere, men jeg er hurtigere, sier Brækhus, som er meget «fit» foran sin 27. proffkamp, der de første 26 er vunnet.

Brækhus har knapt fått tid til å slappe av mellom slagene. Dette er hennes fjerde proffkamp i år, og når vi vet at det tar tre måneder å forberede seg til kamp, forstår man at det blir lite ferie.

Og igjen er det fire mesterbelter som står på spill.

Uheldig ordskifte mellom bokserne

Sauerlands First Lady gleder seg til å sette Berlin-bokseren på plass. Ordskiftet mellom dem, før kampen, er ikke noe hun liker så godt. Retzke mente at motstanderen var en diva, siden hun ikke ville stille opp på samme bilde som den tyske jenta.

Brækhus ler av den uttalelsen, fordi hun slett ikke har intensjoner eller føler seg som diva. I ringen er det bare hardt arbeide som gjelder, og selvsagt først og fremst på forhånd.

— Vekten utgjør en forskjell

Tidligere proffbokser Roar Petajamaa, som også er ekspertkommentator på Viasat, ble overrasket over vektforskjellen lørdag morgen.

— Ingen var klar over at Retzke hadde klart å gå opp så mye. Det utgjør faktisk en forskjell. Det blir vanskeligere å ta posisjonen i ringen for Cecilia. Motstanderen vil ha mye mer tryngde.

- Har hun rett og slett spist veldig mye fra i går ettermiddag til lørdag morten?

— Hun har nok først og fremst drukket. På innveiningen var det 1,2 kg som skilte dem. Retzke var ganske dehydrert på væske. Den første innveiningen er den som avgjør om du får bokse. Etter det er det fritt frem. Det interessante er at dette forbundet som det eneste veier bokserne igjen på kampdagen. Det har ikke noe funksjon. Det viser bare at så mye har vekten forandret seg siste døgnet. Men det er også en pekepinn på hvor mye motstanderen har strevet med vekten. Retzke har tydeligvis hatt utfordringer med den.

Grensen er 66,3 kg, sier trønderen.

Cecilias kamp går ca kl. 23.30 i kveld på Viasat pay-per-view. Brækhus hadde håpet den skulle være gratis, men ser at de som har betalt for rettighetene skal tjene penger.