København (bt.no): Lørdag forsvarer Cecilia Brækhus (33) alle sine fire VM-titler, når hun møter tyske Jennifer Retzke (30) i København.

Fredag var det innveiing og etter den seansen, ble Brækhus hedret på uvanlig vis.

Bokseforbundet WBC hadde en representant på plass for å gi et av Brækhus' mesterbelter en personlig tvist: Hun fikk festet bilder av seg selv på det grønn— og gullfargede beltet.

— Siden hun er en stor verdensmester, bestemte vi oss for å personifisere beltet hun har fra vårt forbund, sier Malte Müller-Michaelis, som er formann for kvinneboksing i det stor WBC-forbundet.

Cecilia Brækhus fikk hjelp av håndballstjernene Anja og Gro Hammerseng-Edin (ikke på bildet) til å vise frem beltet. Foto: Tor Høvik

Brækhus satte stor pris på hederen, som er forbeholdt et fåtall av verdens boksemestere.— Det er en heder som alle ikke får. Jeg setter veldig pris på det, sier Brækhus.

— Dette er en heder for de største verdensmesterne, som vi gir dem for å vise at de er en viktig del av WBC-historien, sier Müller-Michaelis.

Håndallstjerneparet Gro Hammerseng og Anja Edin var til stede under innveiingen og som en gimmick, holdt de opp Brækhus' belter under innveiingen.

Brækhus veide inn på 64,6 kilo fredag, motstander Retzke på 66 kilo akkurat. Kampen mellom to går rundt midtnatt lørdag og er kun tilgjengelig på betal-tv.