København (bt.no): Det forventes ikke å bli særlig spennende når Cecilia Brækhus (33) lørdag går i ringen for å forsvare sine fire verdensmesterbelter.

I kampen mot tyske Jennifer Retzke, er seiersorddsen på Brækhus minimal hos flere spillselskaper.

Bookmakeren Unibet tilbyr fredag den lavest mulige oddsen, 1,01. Det betyr at man for hver satsede hundrelapp vil få en krone i gevinst.

Unibets pressetalsmann var ikke tilgjengelig for kommentar fredag, men Brækhus forstår at spillselskapene tar for gitt at hun vinner.

— Jeg er stor favoritt også i mine øyne. Men i boksing kan absolutt alt skje, ett slag kan snu alt. Derfor ville jeg vært dum hvis jeg ikke gikk inn i kampen med klart hode. Men jeg tror jeg vil ha god kontroll, sier Brækhus.

— Årets enkleste kamp

Et annet stort spillselskap, Nordicbet, tilbyr 1,03 i odds på Brækhus – altså er det tre kroner å hente hvis du spiller for 100 kroner. Den samme oddsen opererer Betsafe med, mens ComeOn har lagt seg på 1,02 i odds.

— Er dette din enkleste kamp på lenge?

— Jeg vil egentlig ikke si noe om det, for jeg kan ha en motstander som overrasker. Men av kampene mine i år, tror jeg dette kan bli den enkleste. Jeg har hatt tre tøffe motstandere før i år, to av dem verdensmestere, sier Brækhus.

Tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Roar Petajamaa, sier det vil være sensasjonelt hvis Brækhus får sitt første tap i karrieren mot Retzke.

— På papiret er dette hennes enkleste kamp som tittelforsvarer. Men faren for at det går galt, er alltid der i boksing. Det skumleste vil være å få et kutt tidlig i kampen, kanskje skal det ikke mer til enn en tørr hanske for at det skjer, sier Petajamaa.

Promotor Kalle Sauerland vedgår også at veldig mye skal gå galt, dersom Brækhus skal ryke nå.

— Det er med henne som med Vladimir Klytsjko, Floyd Mayweather og de andre største bokserne, hun vil alltid være stor favoritt, sier han til BT.

— Toppform

Brækhus’ forrige motstander, Ivana Habazin, ga bergenseren brukbar kamp. De færreste tror Retzke blir en lignende utfordring – men Brækhus-trener Otto Ramin mener Retzke er hakket sterkere enn Habazin var.

— Retzke ligner på Habazin, men er kanskje litt sterkere og mer kompakt, sier Ramin.

Det er ikke Petajamaa enig i.

— Kondisjonsmessig skal det være stor forskjell på dem. Brækhus er også veldig godt forberedt på denne kampen. Du ser det på kroppen hennes, den er helt skrapt, og hun er i toppform.

— Retzke veide inn 1,4 kilo tyngre enn Brækhus, hva vil det ha å si?

— Det vil vise seg. Men når de veier så lite som de gjør, kan en drøy kilo utgjøre store forskjell. Brækhus vil i hvert fall være den raskeste av de to i ringen.

Brækhus gjør følgende analyse av vektforskjellens betydning:

— Retzke vil være tyngre og tregere enn meg. Jeg vil være opptatt av å holde tempoet oppe, mens hun nok vil prøve å dra det ned og komme med tyngre slag.

I tillegg til Brækhus skal Tim-Robin Lihaug fra Sotra i aksjon under lørdagens Nordic Fight Night-stevne. Det skal også Alexander Hagen og proffdebutant Kai Robin Havnaa.