Novak Djokovic hadde ingen problemer med Adrian Mannarino i 2. runde i Wimbledon. Det var verdensenerens 30. seier i en Grand Slam-turnering på rad.

– Jeg har store forventninger til meg selv, og jeg er takknemlig for at jeg kan spille så stabilt på dette nivået. 30 strake Grand Slam-seirer er en noe jeg er stolt av, sier Djokovic.

Den regjerende Wimbledon-mesteren slo Mannarino med 6-4, 6-3, 7-6 (7-5). Djokovic hadde kontroll i de to første settene og mesteparten av det tredje mot franskmannen som møtte serberen på sin bursdag. Det ble imidlertid liv i kampen da Djokovic feilet med to server, før han vant 7-5 i tiebreak etter å ha vært i bakken ved en anledning.

Regn skapte kaos for arrangørene av turneringen onsdag, og kampen mellom Djokovic og Mannarino ble spilt på hovedbanen under tak.

– Heldigvis skulle jeg spille på hovedbanen. Det hjelper på dager som denne, og når taket er på blir atmosfæren enda mer spesiell, sier Djokovic.

I neste runde venter enten amerikanske Sam Querrey, ranket som nummer 28 i verden, eller Thomaz Bellucci fra Brasil.

Don Budge har for øvrig rekorden for antall strake Grand Slam-seirer. Han vant 37 kamper på rad i 1938. Federer ligger på tredjeplassen på listen bak Rod Laver med 31. Serberen har ikke tapt en kamp i en Grand Slam-turnering siden Stan Wawrinka vant finalen i Roland-Garros i 2015. Regnværet gjorde at 22 av herrenes singlematcher ble avlyst onsdag. Dobbeltkampene ble redusert til best av tre set.