- Vi skal være offensive, sier Nardo-trener Tormod Bjerkeseth før møtet med Rosenborg. - Vi skal være offensive, sier Nardo-trener Tormod Bjerkeseth før møtet med Rosenborg. Foto: ROY TOMMY BRÅTEN

Nardo-treneren gir spillerne fri dagen før storkampen mot RBK

— God timing. Og på tirsdager har vi kun halv bane å trene på.

Han har stått bak én cupbragd allerede i vår, Nardo-trener Tormod Bjerkeseth.

Onsdag kan han sende nye sjokkbølger gjennom fotball-Trøndelag, når RBK endelig kommer til Nissekollen for å lage fotballfest i bydelen.

— Det blir kjempeartig. Vi skal få til et bra arrangement og håper på mye folk på Nissekollen. En «happening» for hele klubben, sier treneren til adressa.no

Breddeklubben

Men der RBK-erne trener som vanlig tirsdag, og forbereder seg til kamp, har Bjerkeseth tatt grep: For at spillerne skal få best mulig oppladning har de fått helt fri tirsdag, og skal tenke minst mulig på fotball.

I Rosenborg er det en målsetting å spille to kamper i uka, og dermed er stallen bygget for det. I Nardo, derimot, er det ikke hverdagskost med tredje runde i NM.

— Vi er ikke vant til å spille onsdag-lørdag-onsdag-lørdag på ukesvis, og skal alltid ha én fridag i uka. Nå har det vært fryktelig mye en stund, så da passet det bra med fri i dag, sier han – som ikke ville ha fått anledning til å terpe inn noe særlig nytt for å sjokkere RBK på en tirsdag i mai uansett.

— Rekrutteringen er svært viktig for oss på Nardo, og det er en bra ting at de yngre prioriteres. Vi har derfor tilgang på full bane kun to ganger i treningsuka, og på tirsdager deler vi banen med et annet lag. Slik er det i en breddeklubb, vet du, smiler Bjerkeseth.

Hønefoss lørdag

Samtidig gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig, selv om RBK kommer på besøk – slik Nardo nå har ønsket seg i en årrekke. Lørdag venter Hønefoss på bortebane, og så langt har Nardo stått imot «kjøret» med to kamper i uka.

Seieren over Ranheim (2-1) i forrige uke ble nemlig fulgt opp av 2-0-seier over Byåsen i helga.

— Rosenborg blir en fest for oss. Lørdag er hverdag og kamp om poeng. Vi trener rolig torsdag, før vi setter oss på bussen til Hønefoss fredag formiddag. Resten av helga går med der. Da er det også greit med en fridag tirsdag, sier treneren.

- Men aller først Rosenborg. Hvor ligger Nardos sjanse?

— Vi forventer at RBK kommer til å styre kampen. Samtidig skal vi være offensive i hodet. Vi skapte mye mot Ranheim og har scoret bra med mål i det siste. Defensivt har vi også stått godt imot.

— Ambisjonen må bli å holde nullen en stund, og se igjen mest mulig av det vi trener på i angrepsspillet. Vi skal gjøre et ærlig forsøk, sier Bjerkeseth.