Ganske umiddelbart etter at Pedersen ble klar for Brann i august, ble det kjent at han ville få en million kroner i bonus dersom Brann berget plassen. Summen ville overføres til Hamar-karens konto uavhengig av hans bidrag i redningsaksjonen, mens han på toppen kunne sikre seg en halv million ved å score 10 mål i løpet av høstsesongen.

Det siste klarer ikke Pedersen. Men det er fortsatt liv i Branns kamp for å beholde eliteserieplassen, og dermed også i Pedersens håp om millionbonus.

Satt på spissen: Hvert minutt mot Mjøndalen onsdag, er verdt 11.111 kroner for ham. Det er tallet du får ved å dele millionbonusen han spiller om på de 90 minuttene kampen varer.

Alt Pedersen og lagkameratene foretar seg på vinterkalde Mjøndalen stadion, kan virke direkte inn på lommeboken hans. Men Pedersen lover at han vil klare å stenge tanker om bonusen ute.

— Ja. Den bonusen er ikke noe jeg har nå, men noe jeg kan få og jobbe for. En liten gulrot. Det blir ikke mye tenking på den, jeg føler jeg har vært flink til å stenge den biten ute, sier Marcus Pedersen.

— Glemmer bonusen under kamp

Han sier han aldri har tenkt på bonusen mens han har vært på banen for Brann.

— Når du spiller kamp glemmer du det. Da er det kun det som skjer der og da som gjelder.

— Opplever du millionbonusen din som uproblematisk innad i laget?

— Jeg håper ikke de andre går rundt og tenker på den. Det tror jeg ikke de gjør heller, for å være helt ærlig. Jeg har ikke hørt noen snakke om det, så det må i så fall være på hjemmefronten de gjør det.

— Synes du det er spesielt at alt har kokt ned til én siste og avgjørende kamp?

— Jeg hadde sett for meg at vi skulle avgjøre dette tidligere. Men det er blitt som det er blitt.

Står for supporteruttalelser

Etter søndagens uavgjortkamp, var Pedersen åpenbart svært frustrert, og overfor BT refset han oppførselen til enkelte Brann-supportere.

— Det koker litt ekstra i hodet rett etter kamp, så roer det seg litt dagen etterpå, sier Pedersen etter mandagens trening - i langt bedre lune.

— Du sa at folk var som idioter på tribunen, står du for den uttalelsen?

— Jeg sa det var to stykker, som jeg la merke til, jeg snakket ikke om alle Brann-supportere. Så jeg står for det. Jeg har sagt før at Brann-fansen er noe av det beste å ha i ryggen. Kanskje kom det ut feil etter kampen.

— Hvordan opplevde du publikum generelt mot Mjøndalen?

— Jeg skjønner frustrasjonen deres under kampen. Det er veldig mye som står på spill og veldig mye følelser, så det var som forventet, egentlig. Jeg føler supporterne har støttet oss ganske bra i det siste.

- Ingenting er gått etter planen

Bergens Tidendes Brann-blogger Eduardo "Doddo" Andersen ytret seg om Pedersen mandag.

— Jeg har forståelse for frustrasjonen til Pedersen. Han skulle ikke bare være Branns redningsmann, han skulle også få fart på sin egen landslagskarriere. Men ingenting har gått etter planen. Hittil er det ikke rare greiene han har reddet, og siden han scoret Branns trøstemål mot Start har han stort sett markert seg med stygge taklinger og gule kort. Mål, det han blir kongelig betalt for å utføre, har blitt et fremmed begrep og en fjern drøm, skriver Andersen.

Men én siste scoring kan være nok til å redde Brann og millionbonusen.

— Greier vi å redde plassen, tror jeg det vil føles som vi har vunnet serien, sier Marcus Pedersen.