Med 1-1 i første oppgjør i kvalikoppgjøret mellom Brann og Mjøndalen, er spenningen stor før returmøtet i Buskerud onsdag.

Politiet frykter supporterbråk, og har klassifisert oppgjøret som en høyrisikokamp.

— Vi er i tett dialog både med fotballforbundet, ledelsen i MIF og Brann, politiet i Bergen og etterretning i Drammen for å kartlegge så godt som mulig i forkant, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, til Drammens Tidende.

Avisen skriver at oppgjøret på Mjøndalen stadion blir det tredje oppgjøret i år som får denne betegnelsen.

Det er ingen hemmelighet at det finnes såkalte casuals-supportere i miljøet rundt Brann. Selv om Mjøndalen hevder det ikke finnes den type supportere hos dem, frykter politiet at det kan ta fyr før oppgjøret likevel. Det er ikke utenkelig at samme type supportere fra andre lag på sentrale Østlandet kan dukke opp.

— Vi bekymrer oss ikke for det som skjer på banen, men mer det som kan skje utenom med folk som ikke kommer for å se på kampen. Vi jobber sammen med hele politidistriktet for å prøve å forhindre en konfrontasjon mellom grupper, og jeg mener vi så langt har kontroll, sier Sorte til DT.

Det er ventet 300 Brann-supportere til Mjøndalen til kampen som avgjør hvem av lagene som får spille i eliteserien neste år.

— I Mjøndalen har vi ingen casuals. Dersom det blir slåsskamper er det større sjans for at Brann-supporterne barker sammen med supportere fra Vålerenga. Men politiet overvåker disse miljøene tett, og vi håper derfor de eventuelt blir stoppet med en gang de går av et tog eller en buss, sier Ole Sivertsen, markedssjef i Mjøndalen.

Sikkerhetsrådgiver i Norges Fotballforbund, Geir Ellefsen, sier til Drammens Tidende at Mjøndalen er godt forberedt til det som venter.

— Det er ikke så mange kamper som får denne klassifiseringen. Dette er noe NFF gjør fordi veldig mye står på spill for begge lag. Det er veldig store følelser i sving, derfor har man tatt denne vurderingen, sier Ellefsen tilDT.