BRANN — MJØNDALEN 1-1:

BERGEN (bt.no): Etter Branns skuffende 1–1 kamp mot Mjøndalen kom Marcus Pedersen i diskusjon med noen av Branns supportere.

— Fans er fans. Jeg ble litt irritert etter kampen. Folk sto og var idioter. Men jeg håper at folk som virkelig elsker Brann støtter opp under, uansett hva som skjer, sier Marcus Pedersen.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hva som ble sagt, men sier at han kom i en slags diskusjon med enkelte medlemmer av fansen etter kampslutt.

Brann ble pepet i garderoben, både da de lå under 0–1 til pause og da det sto 1–1 etter full tid.

— Det var et par jeg fikk kontakt med som drev med sitt, sier Pedersen.

- Verken Johnsen eller Kovacs

Mjøndalen er et lag som har sin styrke på dødballer, hissig gjenvinning og kriging i luften. Akkurat derfor planla Brann å spille hurtig eliteseriefotball som skulle senke motstanderen fra nivået under. Pedersen forteller at det folk fikk se på Brann Stadion søndag kveld var langt unna det som var Rikard Norlings opprinnelige kampplan.

— Jeg er litt irritert nå. Dette var en dårlig kamp av oss, sier Pedersen.

— Vi ble enige om å gjøre én ting, men det gjorde vi ikke. Det var kanskje tre ganger i løpet av kampen at vi kom opp i mellomrom, ut på kant og slo inn. Den ene gangen ble mål, de to andre ble det farlig. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke gjorde det hele tiden, sier Brann-spissen.

Brann-trener Norling gikk ikke i detalj da han fikk spørsmål om hva som gikk galt mot Mjøndalen. Men han lovet en skikkelig analyse foran onsdagens returmøte med tanke på å stille best mulig forberedt.

— Spillerne forsøkte å følge kampplanen. Jeg har ingenting å si på at de ikke fulgte planen. Det skal ikke være noen unnskyldning for med at spillerne ikke fulgte planen, sier Norling.

Pedersen er frustrert for at Brann slo mye langt.

— Jeg er verken Frode Johnsen eller Kovacs. I dag funket det ikke for meg.

Norling er klar på at Brann ikke var gode nok mot Mjøndalen.

— Jeg er ikke fornøyd med det vi presterte, sier treneren.

Planla å dominere

Tilskuerne fikk se et Brann-lag som trillet ball på egen halvdel og som ofte måtte ty til langpasninger mot Mjøndalens duellsterke forsvar – i mangel av initiativ.

— Vi skulle utpå der og dominere, ikke spille en krigerkamp. Vi visste at Mjøndalen var gode på å krige. Men vi begynte å slå langt, det nytter ikke mot Mjøndalen, sier Pedersen.

Presset var stort på Brann søndag kveld. Pedersen mener Brann-laget muligens var preget av stundens alvor.

— Da vi ikke fikk det helt til fra starten av, ble vi feige, begynte å tenke for mye, og det går ikke, sier Pedersen.

— Mjøndalen er gode på sitt, og vi ble med inn i det. Da vi spilte mot Sogndal turte vi å spille og da vant vi. I dag gjorde vi ikke det, vi ble i stedet krigerlag som Mjøndalen og da tapte vi nesten kampen, sier Pedersen.

Nå må Brann score på Mjøndalen stadion onsdag. Pedersen er klar på at det må en helt annen kamp til for at resultatet skal bli positivt for Brann.

— Det er kunstgress og vi må tørre å spille. Vi har dessuten vært bedre borte enn hjemme i flere kamper i år. Vi får håpe det er tilfelle igjen, sier Pedersen.