ALFHEIM: Å flytte Andersen inn sentralt i banen har vært en åpenbaring for 29-åringen og TIL.

Det endte med scoring både mot Odd (2-2) og Rosenborg (1-1).

— Det har vært en bra tendens i laget i det siste. Vi visste at Rosenborg kom til å bli en tøff kamp der vi kom til å få noen få muligheter. Mot Rosenborg ofret alle guttene seg og det var utrolig deilig å se. Det har kanskje manglet litt tidligere i sesongen, men om vi bygger videre på den defensive strukturen og fortsetter slik, kommer vi til å plukke mange poeng fremover, sier Magnus Andersen til iTromsø.

Ny rolle

Andersen har startet de fleste kampene på høyrekanten, men stortrives mer sentralt i banen.

— Jeg spiller der Steinar (Nilsen) ønsker å bruke meg. Jeg har spilt mye indreløper tidligere og trives der. Mot Rosenborg hadde jeg en litt dypere rolle, men fikk lov å gå på offensive løp. Da kan jeg komme i andre bølge på de lange løpene, noe jeg liker veldig godt, sier han.

— Jeg bommet jo på de to første sjansene og tenkte, er det virkelig en slik dag? Da jeg scoret på den tredje muligheten jeg fikk, var det fra kanten, så jeg kan spille overalt, sier øksfjordingen.

— Ute av form

TIL har tøffe kamper mot Molde hjemme og Strømsgodset borte i de to neste kampene, men Andersen & co. er klare for å ta utfordringen.

— Det er ingenting som tilsier at vi ikke skal gjøre gode kamper mot de også. De skal få slite med å ta poeng mot oss.

Andersen mener ting ser mye lysere ut både for hans egen og TIL sin del, selv med kun seks poeng på sesongens 11 første kamper.

— Det var veldig deilig med poeng mot Rosenborg nå. Det har stanget imot i starten og selv har jeg ikke vært helt i form, men nå har jeg spilt meg i form og da kommer målsjansene og målene, sier Andersen.