LERKENDAL: Magnus Andersen scoret Gutans mål da de maktet sterke 1-1 mot RBK i rundens hovedkamp. ITromsø møtte Andersen på hotellet Scandic Lerkendal, et meget kort steinkast fra arenaen, et par timer etter kampslutt, og inntrykkene etter den dramatiske kampen hadde begynt å sette seg.

— Det var mitt første mål på Lerkendal noen gang. Og for en følelse å se ballen gå i mål, sier Andersen til iTromsø om utligningsmålet noen minutter ut i andre omgang.

magnus andersen.jpg

Trener Steinar Nilsen måtte klare seg uten Remi Johansen og Jonas Johansen i oppgjøret, og det åpnet for spillere i nye og til dels uvante roller. Nevnte Andersen spilte defensiv midtbane, Lasse Nilsen ble plassert som venstre kant og Morten Moldskred var tilbake som høyrekant istedet for Mikael Norø Ingebrigtsen.

Ny rolle

— Det er mulig Steinar gamblet, men han lyktes absolutt med det, sier Andersen, som aldri har spilt i den defensive midtbaneposisjonen tidligere.

— Jeg fikk beskjed om å ligge lavt, og gå når det var muligheter.

Og det gjorde 29-åringen til de grader. Gjennom en voldsom løpskraft var han delaktig i det meste TIL skapte i angrep.

— Dette var en utrolig viktig seier mot et lag som kommer til å tape få poeng - om noen på Lerkendal, sier trener Steinar Nilsen.

Jubilant

Liggende utslått på hotellrommet etter kampslutt kom reaksjonene for Andersen som fylte 29 år torsdag.

— Dette var definitivt den beste bursdagsgaven jeg kunne gitt meg selv, sier han med et smil.

En annen som var sentral var Kent-Are Antonsen. Venstrebacken var gjennom kampen involvert i både positiv og negativ forstand.

— Førsteomgangen er vel ikke av det beste jeg har gjort, erkjente Antonsen.

Men redningen han hadde på overtid da Tomas Malec fikk stå alene og skyte fra ni leter berget poenget for Gutan.

— Jeg tenkte at det hadde vært ekstremt surt, så jeg bare kastet meg inn foran og fikk blokkert skuddet. Utrolig deilig, slår han fast