-Vi taper på det vi snakker om før kampen. Det er å løpe. Plutselig er vi under 7-2 og får en forferdelig start. Fem av dem er på kontringer, som vi pratet om, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener etter tapet i Drammenshallen.

Den meritterte treneren mener han hadde forberedt spillerne sine godt på hva Glassverket kom med.

-Vi må lære snart. Det er dette vi sitter og ser på video. Å løpe må vi for Herrens navn klare, sier en veldig skuffet Pettersen.

Kom seg

Vipers åpnet katastrofalt, og brukte lang tid på å spille seg inn i kampen. Kristiansand-jentene holdt på å ta igjen Glassverket etter drøye 20 minutter. Mathilde Kristensen fikk to skudd-muligheter og kunne satt inn 12-10, men bommet. Andre veien økte Glassverket og dro i fra. Til pause ledet drammenserne 15-9.

Glassverket feide over Marta Tomac og resten av Vipers-laget. Foto: Herman Folvik

-Vi kommer imponerende inn i det, og er bare tre bak før vi begynner å gjøre elementære feil bakover. Glassverket er så gode at da kjører de over oss da, forteller Pettersen.-Vi har ingenting fra høyrekant, veldig lite fra venstreback og få kantscoringer. Vi ikke vinner over Glassverket når vi har bare en spiller som er på sitt beste. Det er kun Lynn Knippenborg. Det er forskjell på lagene, sier Vipers-treneren.

Gir ikke opp medalje

Med dagens tap får Vipers en lang vei til medalje. Larvik leder nå med 24 poeng, et poeng foran Byåsen. Glassverket har nå 22 poeng, mens Tertnes har 21. Vipers står med 20 pinner, og har Larvik, Byåsen og Tertnes igjen på programmet – hvilket vil si at Vipers bør slå Byåsen og Tertnes for å hente inn forspranget. Byåsen og Tertnes er også ferdig med Larvik for sesongen. Heldigvis for Vipers er det syv kamper igjen.

-Vi må jobbe videre og vinne mot lagene bak oss på tabellen. Larvik neste uke blir morsomt. Vi har ingenting å tape mot dem. Det hadde vært gøy med et poeng der, sier Karin Weigelt og smiler.

-Kampen mot Larvik blir veldig tøff. Vi skal fortsatt spille mot Byåsen og Tertnes, og Tertnes tapte her om dagen også. Det er ikke helt uaktuelt ennå, vi må fortsatt gå for en medalje selvfølgelig, sier Lynn Knippenborg.

Kampen mot Larvik går i Aquarama onsdag 17. februar.

Fornøyd Gabrielsen

Glassverket-sjef Kenneth Gabrielsen tar over Vipers til sommeren. Hans Glassverket henger nå med i toppen og kan ta sølv for andre år på rad.

-Jeg synes dette var fint av oss. Både kollektivt og hver enkelt. Vi er veldig samspilte og får ut det beste. Jeg synes vi er bedre enn Vipers. Jeg er meget fornøyd med eget lag, sier Gabrielsen.

-Vi får satt forsvaret, og leser Vipers i mange perioder. Nå er vi med og har en god mulighet for medalje. Vinneren av denne kampen satt seg i en god posisjon, og det ble oss. Men det er mange tøffe kamper igjen. Det er kjedelig å si det, men sånn er det, legger han til.