Nina Løseth ville så gjerne gjøre det bra i slalåmrennet i sveitsiske Crans Montana mandag, men etter halvminuttet hektet hun.

– Jeg skal innrømme at jeg ble litt forbanna på meg selv. Ikke så lite heller, forresten, sier Nina til smp.no noen timer etter rennet.

Nina har en knallsesong bak seg i verdenscupen så langt, men i Crans Montana ble det altså bråstopp.

Likevel er hun sikker på at formen er like bra nå som for noen uker siden, da hun sikret seg til aller første verdenscuptriumf i slalåm.

«Ting» skjer

– Formen er god, det kan jeg love. Men det er tross alt slalåm vi driver med, og da er marginene ørsmå. Ting skjer fort, og i dag var det altså jeg som var uheldig og litt unøyaktig. Men jeg har slett ikke kjørt mitt siste gode renn for sesongen, jeg har mer inne, lover Nina.

– Kjedelig å dra helt til Sveits, lade opp der for så å kjøre ut før moroa har starta?

– Vanligvis ville jeg ha svart ja på dette spørsmålet, men foran dette rennet ladet jeg opp hjemme i Norge. Og dro ikke til Sveits før på lørdag. Og da var det ikke fullt så ille, smiler Nina.

Fint med lagvenninne

Som har ført en ensom tilværelse som eneste norske slalåmkjører i alpinsirkuset for damer. Helt til mandag, da fikk hun selskap av Maren Skjøld.

Og 22-årige Maren gjorde sine saker utmerket, ved å bli nr. 24 og sikre seg sine aller første verdenscup-poeng. Og Nina var heiagjeng-leder når Maren kjørte, og synes det er deilig å få en norsk venninne sammen med seg.

– Jeg har følt meg litt ensom i perioder, men det hjelper når Maren nå blir med. Og hun kjørte veldig bra, roser Nina.

Men en som kjørte enda mye bedre var amerikanske Michaela Shiffrin. Hun er tilbake i alpinsirkuset etter at hun skadet kneet i Åre før jul, og gikk helt til topps mandag.

Nå skal Nina snart i aksjon i parallell-slalåmrennet i Stockholm, der de 16 beste slalåmkjørerne får delta. Hun er sjølskreven på den lista. Der skal for øvrig også klubbkompisen fra Spjelkavik IL, Sebastian Foss Solevåg, delta i herreklassen.