Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg kjørte inn til en delt sjuendeplass i slalåmrennet i japanske Yuzawa Naeba søndag. Felix Neureuther vant.

– Henrik føler at han kunne kjørt fortere. Han var litt frustrert etter rennet. I 2. omgang var det krevende vær— og løypeforhold. Henrik fikk regn på brillene, så han så veldig lite, sier sportssjef for alpinistene, Claus Ryste, til NTB.

Kristoffersen peker også selv på forholdene.

– Jeg så ingenting. Det var likt for alle som kom etter meg, men de som kjørte før meg hadde andre forhold. Det er ikke så mye å skylde på, men litt, sier 21-åringen til NRK.

– Nå må jeg hjem og trene. Jeg må få meg et «spark i ræva», la han til.

– Bra laginnsats

Rennet, som gikk natt til søndag norsk tid, ble altså vunnet av tyske Neureuther. 31-åringen slo til med en kjempesterk 2. omgang, og det ga ham til slutt seieren. Vinnertiden ble 1.50,93. Det var tyskerens 12. verdenscupseier totalt.

– Dette føles veldig godt. Jeg visste at jeg måtte gi alt for å vinne, sa en fornøyd Neureuther etter målgang.

DELTE PLASSEN: Sebastian Foss Solevåg ble også nummer sju (arkivfoto). Foto: NTB Scanpix

Kristoffersen og Solevåg var 70 hundredeler bak vinneren i mål. Kristoffersen økte likevel ledelsen i slalåmcupen, og han tok også innpå i verdenscupen sammenlagt. Verdenscupleder Marcel Hirscher kjørte nemlig feil i en port i øvre del av løypa, og han fikk dermed ikke lov til å fullføre rennet. Hirscher leder verdenscupen med 1045 poeng, mens Kristoffersen nå har 957. I slalåmcupen leder nordmannen med over 200 poeng på Hirscher.– Henrik har en bra ledelse i slalåmcupen nå, konstaterer Claus Ryste.

– Jeg har også lyst til å trekke fram laginnsatsen, den var solid i dag. Sebastian matchet for eksempel årsbeste, så det var bra av ham. Men han er fortsatt litt ustabil, legger sportssjefen til.

Fornøyd svenske

Leif Kristian Haugen endte på 15. plass i rennet, mens Jonathan Nordbotten ble nummer 19. Svenske André Myhrer tok en sterk andreplass bak den tyske vinneren, mens Marco Schwarz (Østerrike) ble nummer tre.

– Jeg er glad for å være tilbake på pallen igjen. Slalåmformen min har ikke vært den beste, sa Myhrer, ifølge FIS.

(©NTB)