Bekmørke skyer over Ranheim om dagen, der en pinlig kollaps mot KFUM Oslo har blitt etterfulgt av pinlig cup-exit mot Nardo og et kanskje enda pinligere braknederlag mot Kongsvinger.

Ikke fult like pinlig da opprykksjagende Kristiansund slo trønderne 3-1 søndag kveld, men det var først og fremst mesterlige Even Barli-redninger og en heldig Christian Eggen Rismark som sørget for at laget ikke tapte mer.

Eggen Rismark kunne nemlig vært utvist midtveis i andre omgangen da han forsøkte å dra ned en Daouda Bamba rusende på veg mot mål.

foto
Svein Maalens Ranheim gikk på et nytt tap søndag (Arkivfoto) Foto: Marius Dahl

At trønderne beholdt midtstopperen på banen var en fattig trøst for et Ranheim-lag som trengte alt annet enn et fjerde strake tap i kveld.Da var det dårlig nytt for Ranheim da Amidou Diop fikk bredside inn et innlegg og gi Kristiansund ledelsen i kveldens 1.divisjonsoppgjør allerede etter ni minutter.

Tråkket over

Ranheim måtte unnvære sin unge Aslak Fonn Witry som tråkket over på trening og inn kom Karl Morten Eek på backplass. Han kunne utliknet for gjestene få minutter 1-0-scoringen, men klarte ikke styre inn ballen med hodet da Simen Sandmæl flikket en corner fra Torgil Gjertsen mot sparbyggen.

Så roet det seg betraktelig og det skulle ta 29 minutter før sjanse nummer tre kom. Til gjengjeld måtte Even Barli ta ut sitt beste da Aliou Coly kombinerte fint med Daouda Bamba. Sistnevnte slo en flott 45-graders pasning etter da Coly hadde satt igang en overgang fra egen 16-meter etter å ha stoppet Torgil Gjertsen på veg fremover. Overgangen endte med skudd fra nevnte Coly, men Barli vartet opp med en flott redning.

Fremover på banen skjedde det lite for Ranheim, helt til laget fikk frispark på 20 meter rett foran målet til Kristiansund. Flere skuddføter har både skremt og straffet motstanderne tidligere i sesongen og Robert Stene gjorde ikke skam på den trenden.

Ny frisparkperle

Med høyrefoten kølet han ballen inn bak Conny Månsson i Kristiansund-målet og utliknet vakkert til 1-1 — en solid vitamininnsprøytning for et Ranheim-lag som sårt trengte en god opplevelse.

Kampen kunne fort vært snudd fem minutter før sidebytte, da Gjertsen dro av mannen sin og kom alene med Månsson. Kantspilleren hadde en noe vrien vinkel og skjøt rett på Kristiansunds sisteskanse.

Rett før pause skulle det bli hett rundt Ranheim-forsvaret. Først fikk Liridon Kalludra fyre umarkert mot gjestenes mål etter at Bamba og Diop hadde spilt vegg inne i feltet.

Kunne vært utvist

Deretter fikk Bamba en andeles strålende stikker fra Daniel Berg og Kristiansunds angriper kom alene med Barli, rundet verdalingen og trillet iskaldt inn 2-1 for KBK!

Ranheim gikk friskt ut etter pause, men det var Kristiansund som kunne og burde ha åpnet omgangen med scoring. Et drøyt kvarter ut i andre omgang kontret hjemmelaget tre mot to etter en Ranheim-corner, men kaptein Tronseth fikk klarert med en hockeytakling.

Hjemmelaget fikk like etter en ny kjempemulighet da Christian Eggen Rismark feilberegnet et oppspill og Bamba kom helt alene med Barli. Først prøvde midtstopperen å rive ned KBK-angriperen, men den sterke ivorianeren valgte heldgvis ikke å falle og satte fart mot Ranheim-målet. Der ventet Barli med en mesterlig redning og holdt både Eggen Rismark og laget inne i kampen.

Barli best på svak kveld

Ranheim avhengig av poeng etter en mørk periode, men i motsetning til den syltynne offensive prestasjonen mot Kongsvinger skapte i det minste gjestene sjanser denne gangen. Etter 74 minutter bet laget seg fast rundt Kristiansunds 16-meter og da Mads Reginiussen ble felt rett utenfor feltet, var det på ny duket for et forsøk fra Stene.

Dessverre for Svein Maalen & co skjøt målsniken over mål.

Ranheim pumpet folk fremover på banen, men da går det som det ofte går med rom bakover på banen. Kalludra fikk en flott pasning og dro til etter å ha dempet ballen ned på brystet. Igjen var Barli der, men returen havnet etter litt klabb og babb hos Amidou Diop som banket inn sitt andre mål i åpent mål og punkterte kampen sju minutter før slutt.

Da resignerte Ranheim-laget, som nesten måtte plukke en fjerde ball ut av nettet da en hat-trick-jagende Diop dro seg fri mot mål på overtid. Der var derimot gjestenes bestemann og avverget — Even Barli kunne derimot ikke hindre at laget altså gikk på sin fjerde strake smell.