Levanger 3-0 Raufoss

Raufoss åpnet kampen best, men det var Levanger som først fikk hull på byllen. Hjemmelagets første mulighet ble styret i mål. Bent Sørmo kom opp langs høyresiden og la ballen elegant inn på bakerste stolpe. Der ventet høyreiste Benjamin Stokke som ekspederte innlegget i målet.

Forrykende åpning

foto
Levanger vinner og vinner. Søndag ble det storseier over Raufoss (Arkivfoto) Foto: RICHARD SAGEN

På kampens første hjørnespark, fikk Ola Rygg litt trøbbel i feltet. Det ble litt klabb og babb og Raufoss var nære scoring på Moan, men Rygg greide å få has på ballen til slutt. Det var Raufoss som åpnet kampen klart best på Moan. Kristian Onsrud var meget nære en scoring etter ti minutter. Venstrevingen avsluttet i steget og ballen smalt i stolpen bak en totalt utspilt Ola Rygg.Levanger var heldige defensivt og tok dermed ledelsen med Stokkes scoring ved kvarteret spilt.

Like etterpå var det Levangers tur å treffe metallet. Rikard Nilsson fikk tid til å sikte. Svensken smalt til og traff klokkerent. Uheldigvis for hjemmelaget, ble det ingen nettsus for venstrebacken som fyrte av på halv volley.

Raufoss-trykk

Ved halvtimen ropte bortelaget på straffe. Almir Aganspahic kom på løp mot Levanger-målet. Per Verne Rønning fikk satt inn en takling i siste liten. Aganspahic gikk i bakken og dommeren brukte noen sekunder på å vurdere at det ikke var straffespark.

Like etterpå muret Ola Rygg igjen målet. Raufoss la inn fra høyresiden og Rocky Lekaj headet mot krysset. Levanger-keeperen vartet opp med et tigersprang og nektet scoring. En utrolig vakker redning av Rygg.

Like før doblet Levanger ledelsen. Rikard Nilsson kom høyt opp i banen fra sin backposisjon. Nilsson la ballen inn til Jo Sondre Aas som satte ballen i mål med hodet. Nå har begge backene servert hver sin spiss. Dermed gikk lagene til pause med 2-0 til hjemmelaget.

Disiplinert andreomgang

Andreomgangen åpnet ikke like forrykende som den første. Levanger sto bra i forsvar og ventet av Raufoss. Det er ingen hemmelighet at Powells menn ønsker å kontre og det virket til at det var taktikken etter hvilen.

Raufoss prøvde og prøvde, men det ville seg ikke for bortelaget. En god blanding av godt forsvarsspill og flaks gjorde at hjemmelaget holdt nullen etter 70 minutter spilt. Bortelaget fikk også en mulighet på dødball like etterpå, men flaksen for Levanger slo til. Frisparket smalt i tverrliggeren og dette var bortelagets andre i aluminiumet.

Med ti minutter igjen på Moan, var det igjen Levangers tur til å treffe aluminiumet. Benjamin Stokke vant en ny hodeduell på bakerste stolpe. Headingen dalte ned og traff tverrliggeren. Begge lagene sto med to treff hver i aluminiumet.

Like før slutt satte Jo Sondre Aas den endelige spikeren. Spissen scoret sitt andre mål for dagen da han banket ballen inn lavt forbi Christopher Tronhus.

Levanger er fortsatt ubeseiret i førstedivisjonen og holder nullen nok en gang på Moan Kunstgress.