LERKENDAL: Sjelden har ordet enveiskjøring vært mer passende beskrivelse av en eliteseriekamp i fotball. For Rosenborg var best i absolutt alt, og vant fullt fortjent over Stabæk på Lerkendal.

Det tok litt tid før hjemmelaget fikk uttelling, men etter at Fredrik Midtsjø stusset inn 1-0-scoringen like før pause bidro det til ro i sjelen blant mange Rosenborg-supportere.

Og da samme mann dunket inn 2-0 like etter pause var det hele i grunn avgjort.

Over 17000 tilskuere ga stjørdalingen stående applaus da han ble byttet ut med Elbasan Rashani på stillingen 3-0 knappe tjue minutter før full tid. Fortjent nok det også.

Tok tak fra start

Rosenborg hadde tydeligvis lært ett og annet av Sogndal-kampen 1. mai, for det var hjemmelaget som åpnet klart best på Lerkendal.

Hvittrøyene vant de aller fleste duellene i åpningsminuttene, og klarte tidvis å sette godt tempo fremover.

De store mulighetene uteble riktignok, men Gudmundur Thorarinsson fikk til en god avslutning fra hjørnet av sekstenmeteren etter rundt ti minutter.

Etter seksten minutter skulle det bli enda nærmere scoring. Rosenborg etablerte spillet godt inne på Stabæks halvdel, og Thorarinsson fant Yann-Erik de Lanlay med en tversoverpasning utenfor feltet. Vingen bråvendte på femøringen, og dunket løs på direkten med venstrefoten. Ballen suste i stolpen og til side for mål.

Like etter fikk hjemmelaget en ny, feit sjanse. Rosenborg holdt presset oppe etter en corner, og Jonas Svensson la inn i feltet. Tore Reginiussen raget høyest og headet på tvers tilbake foran kassen. Der stupte Christian Gytkjær frem med knottene først og var centimetere unna å kunne styre ballen i nettet.

Lite fra Stabæk

Førsteomgang tilhørte i det hele tatt Kåre Ingebrigtsens menn, som kom til stadige småfarligheter etter fikst angrepsspill. Thorarinsson var toneangivende som Hellands erstatter på høyrekanten, mens Gytkjær virket å være litt mer på hugget enn tidligere i sesongen.

Stabæk på sin side var dønn ufarlige. Etter 37 minutter forsøkte Ernest Asante seg på et distanseskudd. Rimelig tamt, og langt til side for mål.

Danske Gytkjær skulle få flere muligheter. Fire minutter før pause ble han lekkert spilt gjennom av de Lanlay, og Gytkjær vippet ballen over en utrusende Mande Sayouba i Stabæk-buret. Ballen snek seg – dessverre for Rosenborg – like utenfor stolperoten.

Gjorde krav på målet

På overtid av den første omgangen skulle Rosenborg imidlertid endelig få uttelling for det vedvarende presset. De Lanlay fikk lagt inn fra venstresiden, og Fredrik Midtsjø kom på et strålende skråløp foran kassen. Ballen gikk – kanskje – via luggen på den unge trønderen, og spratt inn i nettet bak Sayouba.

Midtsjø jublet som om det var han som sto for scoringen.

— Var du borti den, spurte TV 2s reporter da Midtsjø gikk retning garderoben i pausen.

— Det kjentes sånn ut, i hvert fall, svarte indreløperen.

Uansett gikk Rosenborg til pause med en meget fortjent 1-0-ledelse.

Gytkjærs tredje på Lerkendal

Om det var tvil om den første scoringen var nordtrønderens, var det i hvert fall ikke noe å lure på fire minutter inn i den andre omgangen.

Holmar Eyjolfsson drev fremover med ballen, og fant Midtsjø på drøyt tjue meter. Han dundret like godt til igjen, og dermed lå 2-0-scoringen i nettet etter at ballen gikk via hælen på Stabæks Nicolai Næss og i en bue over keeper Sayouba.

Det skulle bare gå noen få minutter til før Christian Gytkjær fikk en etterlengtet scoring. Thorarinsson slo et frispark perfekt på bakerste stolpe, og der steg dansken til værs. Han styrte ballen dønn sikkert i motsatt hjørne bak en fullstendig utspilt Stabæk-målvakt.

Det var Gytkjærs tredje seriemål for sesongen. Alle har kommet på Lerkendal.

Med ledelse 3-0 mot et fullstendig tannløst Stabæk er det lett for å slippe seg litt ned. Rosenborg bevarte full kontroll over kampen, men senket angrepstempoet noe.

Yann-Erik de Lanlay sendte i vei en suser uten å finne nettmaskene, og ellers kunne Rosenborg-spillerne bare nyte den fine stemningen på Lerkendal.

Kanskje ble det litt vel mye kos, for plutselig skulle Stabæk få sin redusering. Tre minutter før full tid fikk Luc Kassi all tid i verden på venstresiden i feltet. Han satte bredsiden til, og styrte ballen tilbake i lengste hjørne bak André Hansen.

Dermed endte det hele 3-1 til Rosenborg, som tar tilbake serieledelsen Odd lånte en stakket stund søndag.