Den svenske langrennsyndlingen fikk det ikke til å stemme under helgens verdenscuprenn i Davos. På lørdagens 15 kilometer fristil ble hun nummer syv. Og på sprinten søndag gikk 42 løpere raskere enn henne i prologen.

Resultatene i Davos kom helgen etter at hun gikk en dårlig etappe på stafetten på Lillehammer.

Etter skrekk-prologen i Davos slet Kalla med å finne svar.

— Jeg kjente meg sliten, samtidig som jeg ikke fikk til teknikken. Ingentin stemte, egentlig synes jeg ikke det er så mye å si. Jeg vet ikke hva som er galt, beskrev Kalla overfor Expressen etter sprinten.

Kalla fikk spørsmål om hun kan ha fått en infeksjon i kroppen.

— Nei, jeg kjenner meg ikke syk. Det fungerer bare ikke og jeg vet ikke hvorfor. Jeg orker ingenting, sa Kalla.

- Tror ikke på treningssmell

For øyeblikket virker avstanden opp til Therese Johaug enorm. Johaug var igjen overlegen under lørdagens 15 kilometer.

I Sverige stilles spørsmålet om hva som må gjøres for å gi Kalla et løft inn mot Tour de Ski. Selv sier Kalla at hun ikke vet om hun må gjøre noen justeringer på treningsopplegget. Kalla har hatt lagt ned ekstra treningstimer inn mot denne sesongen. Har gullvinneren fra VM i Falun gått på en treningssmell?

— Det tror hverken jeg eller Charlotte. Det finnes ingen fysiske tegn på det. Om Charlotte hadde vært langt bak i alle renn, kunne man fundert på det, men slik har det ikke vært, sier Kallas personlige trener Magnus Ingesson til Expressen.

— Kan ikke gjøre som Johaug og Sundby

I minitouren i Ruka fikk Kalla med seg en 2.-plass (5 kilometer fristil), 6.-plass (10 kilometer jakstart) og 9.-plass (sprint). På Lillehammer kom hun på 3.-plass på 15 kilometer med skibytte.

— Formen er der et sted. Det gjelder bare å lokke den frem, sier Ingesson.

— Det går ofte litt opp og ned i toppidretten. Det er bare noen få som bare kan kjøre på, som Johaug og Sundby, fortsetter Kallas trener, som hevder at han fortsatt er trygg på at Kalla vil være i slag til Tour de Ski.

Sveriges landslagssjef Rikard Grip fastslåt at landslagsledelsen vil gjøre alt for at Kalla skal være i form til å kunne tukte Johaug og de norske langrennskanonene i Tour de Ski.

— Det er vanskelig å spekulere på hva som er galt, og jeg tror ikke vi skal gjøre for store analyser av det heller. Det handler om å stole på opplegget og jobbe målrettet fremover, så kommer det til til å gå bra, sier Grip.

I Sverige spør enkelte seg om Kalla bør ta en konkurransepause, men beskjeden er at Kalla vil stille til start under når verdenscupsirkuset forflytter seg til Toblach kommende helg.