Paris St. Germain var presset av nedrykkstruede Metz, men vant 3-1 og tok tre viktige poeng i kampen om ligagullet i fransk fotball tirsdag.

Hovedstadslaget måtte igjen klare seg uten Zlatan Ibrahimovic. Svensken sonet den siste kampen av utestengelsen han ble ilagt etter den verbale tiraden mot Frankrike som land og en dommer nylig.

Ligaleder PSG klarte seg uansett godt uten sin største måljeger tirsdag. Hjemme på Parc des Princes gjorde laget både 1-0 og 2-0 før pause etter meget flotte scoringer av Marco Verratti og Edinson Cavani. Da var det ikke mye som tydet på at de tre poengene var i fare.

Etter at tidligere West Ham-spiss Madibo Maiga gjorde 1-2 rett etter pause, ble det imidlertid ny spenning i oppgjøret. Og Metz, som tilsynelatende kjemper en håpløs kamp for å unngå nedrykk fra Ligue 1, skapte flere farlige sjanser og presset PSGs stjernegalleri tilbake på banen.

Snaut kvarteret før slutt avgjorde likevel hjemmelaget kampen. Javier Pastore slo sin tredje målgivende pasning for dagen og fikk se at nederlandske Gregory van der Wiel banket ballen sikkert i mål.

Dermed har Paris St. Germain fortsatt tre poengs forsprang til Lyon på tabelltoppen når fire serieomganger gjenstår.

Til lagets neste kamp er Zlatan Ibrahimovic i tillegg spilleklar.