Bayern München-Borussia Dortmund 1-1 (1-3 etter straffer)

I en tett og intens semifinale i München måtte straffespark til for å kåre en finalist i Berlin.

Det ble Borussia Dortmund etter det som ble en svært dramatisk semifinale.

På Bayern München skled og bommet Phillipp Lahm på den første straffen.

Lagkameraten Xabi Alonso gjorde nøyaktig det samme på Bayerns andre straffespark.

Mario Götze bommet på Bayerns tredje forsøk fra 11-meteren. Og keeper Manuel Neuer traff treverket på den fjerde!

Ilkay Gündogan og Sebastian Kehl scoret begge for Dortmund. Da gjorde det ikke noe at Mats Hummels bommet på sin. For Borussia Dortmund var klar for den tyske cupfinalen i Berlin. Og samtidig fikk de revansj for tapet for nettopp Bayern München i Champions League-finalen på Wembley i 2013. ## Sendte Bayern i ledelsen

Robert Lewandowski sendte Bayern München i ledelsen etter 29 minutter. Til ellevill jubel foran egne supportere på et stappfullt Allianz Arena.

Bayern München var i ledelsen. De hadde kontroll. De hadde tatt et lite steg mot drømmen denne sesongen, en trippeltriumf. Den tyske giganten har allerede sikret seg seriegullet. Og etter en utrolig opphenting i Champions League-kvartfinalen mot Porto sist uke, er de også med i kampen om pokalen i klubbfotballens aller største og viktigste turnering.

Bayern har vært hardt prøvet med mange skader og bråk rundt oppsigelsene til det medisisinske støtteapparatet. Tirsdag kveld var imidlertid Arjen Robben tilbake, som innbytter, men etter et drøyt kvarter måtte han forlate banen med en ny skade.

Dortmund slo tilbake

Hardt prøvet har også motstander Borussia Dortmund vært. De har underprestert i serien. Og for to uker siden kunngjorde suksesstrener Jürgen Klopp at han er ferdig i klubben etter denne sesongen.

Men Klopp og Dortmund kjemper til det siste og de ga Bayern München knallhard kamp om å få den ene billetten til den tyske cupfinalen i Berlin.

Pierre-Emerick Aubameyang utlignet med et drøyt kvarter igjen av kampen.

Kampen var tett, intens, den levde hele veien. Og det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner.

Lagene hadde sine sjanser også der. Blant annet hadde Bastian Schweinsteiger to store. Bayern var best kampen sett under ett, og de var også nærmest, men det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner.

Den vant Borussia Dortmund. Og dermed var Bayern Münchens trippeldrøm knust.

Samtidig ble myten om tyskere og straffespark knust. Fem bom av syv mulige er sjelden kost.