Bayern München sikret seg sin tredje strake ligatittel uten å spille selv søndag. Det ble avgjort da serietoer Wolfsburg tapte 0-1 borte mot Borussia Mönchengladbach.

Klubben vant sitt 25 seriemesterskap. Bayern-spillerne var klar over at om Wolfsburg avga poeng mot Håvard Nordtveits klubb søndag, ville de ta gullet etter sin 1-0-seier mot Hertha Berlin lørdag.

– Det er en svær tittel, den viktigste og den mest ærlige, sa Bayerns sportsdirektør Matthias Sammer.

MESTRE UTEN Å SPILLE: Bastian Schweinsteiger og Philipp Lahm takker fansen etter seieren mot Hertha Berlin lørdag kveld. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix

En fantastisk München-uke ble kronet med seriegull. I midtuka tok den tyske seriemesteren seg videre til semifinale i mesterligaen etter en festforestilling mot portugisiske Porto i kvartfinalen. Bayern snudde et 1-3-tap fra den første kampen med en 6-1-seier i annet oppgjør.

Wolfsburg-tap

Det gikk hele tiden Pep Guardiola og Bayerns vei i oppgjøret mellom Borussia Mönchengladbach og Wolfsburg. Helt til det 90. minutt sto det 0-0. Da dukket vertenes Max Kruse opp og sikret seier, noe som avgjorde Bundesliga fire runder før slutt.

– Det var aldri gitt på forhånd at vi ville gjøre det. Treneren, staben og spillerne har gjort det utrolig godt, sa Sammer.

– Dette skal vi nyte til i kveld. Så skal vi forberede oss til cupsemifinalen mot Borussia Dortmund tirsdag.

Seieren gjør at Nordtveit og co. ligger på tredjeplass. Gladbach har kun fire poeng opp til Wolfsburg på annenplass. Både annen— og tredjeplassen i den tyske serien gir mesterligaspill.

Nordtveit var ubenyttet reserve for Gladbach søndag.

Paderborn mistet seieren

Paderborn kunne klatret fra sisteplass til trygg grunn, men kastet bort to måls ledelse og fikk bare 2-2 mot Werder Bremen søndag.

To mål på like mange minutter førte Bremen-klubben under midtveis i første omgang. Først scoret Mario Vrancic etter 26 minutter, før Moritz Stoppelkamp doblet til 2-0 minuttet senere.

Tre poeng ville ført Paderborn opp til 15.-plass på tabellen, men slik skulle det ikke gå. Davie Selke ga Werder Bremen en vitamininnsprøyting da han reduserte på overtid i den første omgangen.

Paderborn kjempet hardt for tre poeng, men Izet Hajrovic skaffet gjestene 2-2. Paderborn må finne seg i fortsatt å være på nedrykksplass, selv om jumboplassen ble overlatt til Stuttgart.

Bremen er på 9.-plass, og har muligheten til å ende på 5.-plass med full klaff i sesonginnspurten.