ALFHEIM: I går var landslagssjefen tilbake på sin tidligere hjemmearena på Alfheim.

55-åringen skal jobbe med sin doktorgrad ved UiT og være i styremøte for Bakehuset og blir dermed i Tromsø frem til fredag.

I går fikk han se «Gutan» trene, og den tidligere landslagssjefen mener laget er langt bedre enn 16. plassen på tabellen skulle tilsi.

– Jeg tenker at de har fått dårlig betalt nå i starten. Ser man på sjansestatistikk, så har ikke uttellingen stått i stil. Jeg tenker at det er et spennende ungt lag som skal få satt seg. Det jobbes godt med et rutinert trenerteam. Det blir spennende å følge dem nå fremover, sier Per-Mathias Høgmo.

Imponert av Mikael

Det er ett nytt beskjentskap på årets TIL-lag som landslagssjefen synes er særlig spennende.

18 år gamle Mikael Norø Ingebrigtsen har fått mye skryt i sin debutsesong i eliteserien, og også Høgmo liker det unggutten har vist.

– Jeg synes det er spennende å registrere Mikael Norø Ingebrigtsen sin debut i eliteserien. Måten han har tatt den på med hurtighet, god teknikk, god ballbehandling, at han kommer til sjanser og spiller med autoritet, sier landslagssjefen.

Og slår fast:

– Det viser arbeidet som har vært gjort over lang tid som i yngres avdeling. Det er viktig for en klubb som TIL at det fungerer godt og det er gledelig, sier han.

– Vil få betalt

Han tror også alle TIL-supportere vil få mer å glede seg utover årets sesong.

En 16. plass i mai er ofte en sterk indikator på nedrykk i november. Men Høgmo føler seg trygg på at det er kvaliteter nok på Alfheim i dag til å få klubben ut av trøbbel.

– Jeg har stor tro på at de etterhvert får betalt for arbeidet som legges ned. Trenerteamet er et rutinert team som vet hva dette handler om. De kommer til å klare seg, mener Per-Mathias Høgmo.

Gjør tilskuerstunt

Til den viktige hjemmekampen mot Odd 2. pinsedag vil kanskje «Gutan» få ekstra hjelp fra tribunen også.

I TIL inviterer man nemlig alle medlemmer av idrettslag i byen gratis på kamp – dersom man har på seg klubbdrakt.

– Vi har lyst til å samle idretten i Tromsø til felles kampopplevelse. Stolthet, lagånd og redelig spill. Bruker dem aktivt. Å samle idretten til felles kampopplevelse synes vi går under opplevelsen lagånd, sier arrangementssjef i TIL, Cecilie Nøstvik.