• Det hadde vært moro å avslutte karrieren med gull på Hamar. Det hadde vært en drøm, sier Snorre Hallem til Aftenbladet.

Oilers-kapteinen røk patellasenen i det ene kneet under trening i romjulen og har ikke spilt siden. Han begynte som daglig leder i Byggmester Sagen 1. april og legger opp som hockeyspiller etter denne sesongen. Nå kan det gå mot en smått sensasjonell avslutning på karrieren for 36-åringen. Hallem er født og oppvokst på Hamar og fikk sitt gjennombrudd som hockeyspiller for nettopp Storhamar.

  • Kroppen kjennes mye eldre ut nå enn for et halvt år siden. Men det er fortsatt kjekt å være på isen og konkurrere. Det er ikke sikkert at jeg spiller kamp 6, men sjansen er der, forklarer Hallem.

Onsdag trente han som normalt i DNB Arena. Foruten Snorre Hallem og Martin Blakseth Huse var også Mathias Trettenes, Petter Røste Fossen, Henrik Holm, Joakim Hjelm og Henrik Medhus blant spillerne som brukte dagen etter den dramatiske 3-2-seieren mot Storhamar til en rolig økt på isen.

Da Aftenbladet snakket med Oilers-trener Petter Thoresen onsdag formiddag, benektet han først at Snorre Hallem kunne være aktuell for å bidra i avslutningen. Men etter å ha pratet seg varm, innrømmer Thoresen at det er en mulighet for at Hallem blir å finne på isen i sesongavslutningen.

— Hallem har kanskje fortjent å få ta på seg Oilers-drakten en gang til, ja. Det kan faktisk hende at det skjer. Men det er flere ting som spiller inn, sier Oilers-treneren.

Da tenker han spesielt på skadesituasjonen til Martin Blakseth Huse. Huse fikk en albue i hodet i den fjerde finalekampen, og sto over tirsdagens femte kamp med det Oilers-lege Morten Munkvik beskriver som en lett hjernerystelse. Statusen til huse før kamp 6 er usikker.

Oilers leder finaleserien med 3-2 i kamper, og har skaffet seg to matchpucker til å avgjøre NM-finalen til sin fordel. Første mulighet får de i Hamar OL-Amfi torsdag kveld. Ved Oilers-tap der vil det være duket for en syvende og avgjørende kamp i DNB Arena lørdag kveld. Hvis det skjer vil billettene til den kampen legges ut sent torsdag.

  • Vi vet at Storhamar kommer til å være desperate i neste kamp. Men vi har satt oss selv i en god situasjon. Det er en bra følelse i laget. Jeg tror vi klarer dette, sier Snorre Hallem.