Stavanger Oilers — Storhamar 3-2 etter spilleforlengning

STAVANGER: Han har ikke gjort mye ut av seg i finaleserien så langt, men da Oilers trengte det som mest, dukket Mathias Trettenes opp og scoret sitt livs kanskje viktigste mål.

Det ble nemlig høydramatisk da den femte finalekampen mellom Oilers og Storhamar gikk til sudden death sent tirsdag kveld. Hjemmelaget hadde kampen i sin hule hånd på stillingen 2-0 etter 50 minutter, men så lurte gjestene inn en redusering til 2-1 og det ble ny nerve i det uhyre viktige oppgjøret.

Hamar-laget, som hadde vært hakket hvassere enn Oilers i store deler av kampen, forsynte seg grovt da Oilers ga dem lillefingeren. Med snaut to minutter igjen av kampen fikk Luke Moffat stå alene og sikre sudden death da han satte inn 2-2. ## Bestemte seg i pausen

Det ble helt stille i DNB Arena, men i Oilers-garderoben var det trolig livlig. Vertene entret nemlig isen med en helt annen intensitet i spilleforlengelsen, og etter et strålende forarbeid av Dan Kissel, klarte til slutt Mathias Trettenes å lure Storhamar-keeper Andrew Engelage.

Her sikrer Mathias Trettenes seieren for Oilers snaut fem minutter ut i spilleforlengelsen i den femte NM-finalen mot Storhamar. Dermed står det 3-2 i kamper. Foto: Fredrik Refvem

Publikum eksploderte, Trettenes jublet og det oppsto et realt masseslagsmål på isen idet kampen ble avgjort til 3-2 snaut fem minutter ut i 4. periode.— Det er det deiligste målet jeg har scoret. Følelsen er bare helt fantastisk, sier matchvinner Mathias Trettenes til Aftenbladet like etter kampslutt.

— Det var tøft da Storhamar utlignet til 2-2 like før slutt. Men vi gikk i garderoben, roet oss ned og ble enige om å gå ut og vinne dette. Det er styrken til dette laget. Vi slår alltid tilbake, legger han til.

Tøft for Storhamar

Trettenes tror Oilers har skaffet seg et solid, mentalt overtak før neste kamp i Hamar OL-Amfi.

— At vi vant kampen er nok et solid slag i trynet for Storhamar. Nå satser vi alt på å avgjøre torsdag, forklarer Trettenes.

Dermed kan Stavanger så smått begynne å forberede seg til sin fjerde, strake gullfest. Oilers har nemlig sikret seg et strålende utgangspunkt for å ta sitt femte NM-gull i historien. Allerede torsdag kan Petter Thoresens menn ta "byttå" med seg hjem fra Hamar. Og klarer de ikke det, får de en ny sjanse i DNB Arena lørdag. Med to matchpucker ligger plutselig alt i de regjerende mesternes hender.

— Fantastisk! Å vinne på denne måten etter en hard kamp er helt fantastisk. Vi visste at sjansene ville komme om vi bare fortsatte å spille vårt spill, sier Christian Hanson til Aftenbladet.

Scoret foran pappa

Med foreldrene på tribunen scoret han sitt første finalemål da han ordnet 2-0 snaut midtveis i 2. periode.

Christian Hanson så ut til å bli den store helten for Oilers da han satte inn 2-0 etter 37 minutter. Men Storhamar snudde kampen. Foto: Fredrik Refvem

— De fløy fra Pittsburgh mandag og landet i Stavanger bare noen timer før kampen. Da jeg møtte dem før kampstart sa mamma at jeg skulle gjøre turen deres verdt det. Det håper jeg at jeg klarte, gliser den nesten to meter høye amerikaneren.Det så lenge ut til at nettopp han skulle bli bli den store helten for Oilers. Den tidligere NHL-spilleren måkte inn 2-0 foran foreldrene David og Sue Hanson etter fine kombinasjoner med Christian Dahl-Andersen. Selv skapte pappa David nesten like stor jubel da han kom på storskjermen i DNB Arena.

God underholdning

Hanson senior har nemlig også en NHL-karriere bak seg, men er likevel mest kjent for rollen sin i filmen Slap Shot, en legendarisk hockeykomedie fra 1977. Det er alltid kjekt å se Christian spille og ikke minst score mål, sier David Hanson til Aftenbladet fra tribunen.

Han syntes den norske NM-finalen bød på god underholdning.

— Og det er en flott stemning i arenaen. Vi får håpe Oilers vinner serien, legger han til.