La oss ta kontraktsforlengelsen til Kjell Jonevret først. Jeg registrerer at enkelte er litt skeptiske til tre og et halvt år til med svensken. Når Viking gjorde det samme med Uwe Rösler i sin tid gikk ikke så bra, og Viking måtte ut med en god slump penger.

Jeg tenker som så at det alltid vil være risiko knyttet opp mot signering av både trenere og spillere. Fotball er ingen eksakt vitenskap.

Jonevret har nå vært her i drøyt tre år. Han har måttet tåle stadig knappere ressurser og en sportslig satsing som langt fra ble som forespeilet. At han likevel vil forlenge med Viking vitner om at den blide svensken har tro på prosjektet. Han har også en drøm han villig forteller om – en drøm han deler med oss på tribunen: At Viking skal spille foran fullsatt stadion og at klubben igjen skal bli å regne med som en virkelig toppklubb.

Jonevret og Burchnall er et bra team som utfyller hverandre. Burchnall får masse skryt for arbeidet han gjør på treningsfeltet, mens Kjelle er generalen, motivatoren og ansiktet utad.

Viktig med kontunitet

Så skal vi heller ikke kimse av at Viking for første gang på lang, lang tid får litt kontinuitet på trenersiden. Det har vært mye «bruk og kast» siden flytteturen til Jåttåvågen. Det viser seg gang på gang at kontinuitet er en suksessfaktor.

Alt avhenger selvsagt av hva Jonevret og Burchnall får å jobbe med. Det vil fortsatt være stramme tøyler på økonomien og stallen skal krympes. Av den grunn har ikke Viking råd til å bomme på overgangsmarkedet.

Prosjektet Osita Chikere handlet i første rekke om en spiller med ekstrem fysikk. En spiller man visste ville trenge tid på å tilvenne seg toppfotball. Det bli likevel nokså snart klart at Chikere manglet mye på mange andre områder. Han har kanskje ikke fått så mange sjanser i Tippeligaen, men spør du meg har han i første rekke blokkert muligheten for Vikings egne spisstalent. Nå er spiller og klubb enige om å avslutte samarbeidet, og det åpner opp for Kieffer Moore.

Bør ha kontroll på Moore

Moore har omtrent samme høyde som Chikere, men skal være langt mer bevegelig og ha bedre teknikk enn nigerianeren. I og med at Moore har vært på prøvespill tidligere bør Viking ha god peiling på hva de henter. Kontrakten er bare på ett år, så både klubb og spiller vil tydeligvis føle litt på om dette er det rette.

La oss håpe dette er starten på noen gode Viking-nyheter fremover. Forhåpentligvis kommer det flere spillere inn, men jeg blir ikke overrasket om det blir midlertidige løsninger på låneavtaler.

Hva mener du? Riktig å forlenge med Jonevret? Hva tror du om Kieffer Moore?