Martin Ødegaard (16) fikk sin offisielle debut for Real Madrid søndag. Det var Ødegaards første kamp etter månedene med spekulasjoner, som kulminerte med at det norske stortalentet ble presentert som Real Madrid-spiller i januar.

Nå skriver den danske storavisen Ekstra Bladet at Ødegaard-historien har fått europeiske storklubber til å åpne opp øynene for skandinaviske spillere. Ifølge avisen er det spesielt en spiller som er ettertraktet, nemlig FC Midtjyllands 19-årige angriper Pione Sisto.

Avisen skriver at Midtjylland avviste et bud på 30 millioner danske kroner (rundt 35 millioner norske kroner) fra en portugisisk klubb, «sannsynligvis» Porto.

Den spanske agenten Francisco Gallardo sier til den danske avisen at det nå er en «hype» rundt nordiske talenter.

— Når du har en spiller med kvalitetene til Martin Ødegaard, som hele Europa kjempet om, er det naturlig at klubbene ser på hvem den neste i Norden er, sier Gallardo.

Årets spiller

Ekstra Bladet vil altså ha det til at den neste store er Pione Sisto, som ble født i Sudan i 1995, men som har vokst opp i Danmark.

Sisto ble dansk statsborger først i desember 2014. Først da var han klar for å representere det danske landslaget.

Han debuterte for det danske U21-landslaget i en kamp mot det rumenske klubblaget Dinamo Bucuresti. I den kampen scoret Sisto tre mål, i en prestasjon som ikke akkurat gjorde han mindre het blant storklubbene.

Sisto fikk prisen «Årets Spiller 2014» av det danske fotballforbundet. Han skal både være driblesterk og hurtig.