TRONDHEIM (adressa.no): Trønderske Edvard Sandvik Tagseth (14) er en ettertraktet spiller hos storklubbene i England. Til vanlig spiller stortalentet for Neset FK i Frosta i Nord-Trøndelag.

I starten av januar var Edvard på et treningsopphold i Everton. Under oppholdet scoret han mot Manchester United i en akademiturnering, og ble med det tidenes første norske målscorer for Everton mot Manchester United.

Ønsket av rivaler

Begge klubbene har vist stor interesse for fotballtalentet, men i kulissene lurer også Manchester City. De lyseblå må imidlertid vente på tur for å få 14-åringen over til sitt treningsanlegg.

— Vi takket nei til Manchester City fordi vi hadde allerede en avtale med Everton og Manchester United. Det er første gangen i historien noen har sagt nei til å komme på prøvespill hos dem. Så lurte de på om vi var fleksible når vi kunne komme over, og da ga jeg dem noen alternativer. Det endte med at vi reiser over i midten av mars for å besøke dem da, sier onkel Øyvind Sandvik til adressa.no.

Manchester Citys representant i Skandinavia kontaktet Neset-formann Stein Aursand etter oppholdet i Everton for å forhøre seg om prøvespill hos de lyseblå. «The Citizens» har sett på Edvard ved tre anledninger det siste året – to ganger i Norge og én gang i Sverige.

Reiser i vinterferien

Det var Stjørdalens Blad som først omtalte interessen fra Manchester-klubbene, mens Trønder-Avisa har skrevet at talentet skal på besøk til storklubbene.

I vinterferien er avtalene også spikret. Aller først reiser han til Everton med hele familien i fem dager, før han tar turen over til Manchester United i fem dager med pappa Tore Tagseth.

— Det å være i Everton var helt surrealistisk. Vi ble tatt imot med åpne armer og det var en utrolig familieklubb som tar vare på spillerne sine. Vi gleder oss til å komme over igjen, og det blir også spennende å reise til Manchester United, sier Tagseth.

Sandvik var også med på turen til Everton, men sier at det er smart å besøke flere klubber.

— Når man først har sjansen så er det viktig å prøve litt forskjellig. Da får man sammenlignet de ulike klubbene og se hva som passer best for Edvard. Han bestemmer selv hvor han vil dra, så det blir spennende. Det er stor forskjell i fasiliteter mellom Manchester City og Everton, men det trenger ikke å bety noe, sier Sandvik.

Enormt talent

Edvard har lenge blitt sett på som et enormt talent, og har hele tiden spilt med eldre gutter. Som 11-åring spilte han sin første ellever-kamp for Neset, og gjorde en god figur.

— I den første ellever-kampen startet han på benken, og kom inn på stillingen 0-3. Kampen endte 5-3 og Edvard hadde fem målgivende pasninger. Det sier litt om gutten, sier Tagseth.

Hos Neset trener 14-åringen med G16- og juniorlaget. Han er i tillegg på diverse kretslag og har muligheten til å hospitere med Rosenborg.