FIKK DEBUTEN: Fredrik Ulvestad på pressekonferanse etter kampen mot Stoke. FIKK DEBUTEN: Fredrik Ulvestad på pressekonferanse etter kampen mot Stoke. Foto: Nikolas B. Farstad

Ulvestad: - En fantastisk mottakelse

Publikum fikk ingen mål å juble for mellom Stoke og Burnley. Derfor fikk Fredrik Ulvestad det største jubelbrølet på Turf Moor da Premier League-debuten ble unnagjort.

BURNLEY — STOKE CITY 0-0

88 minutter var spilt da 22-åringen erstattet David Jones. Det utløste dagens høyeste jubelbrøl blant de rundt de drøye 16.000 tilskuerne på tribunen - etterfulgt av flere "Freddy, Freddy, Freddy"-rop.

— Det var en fantastisk mottakelse å få. Jeg setter stor pris på fansen, som har vært strålende helt siden jeg kom. De har støttet oss hele veien selv om vi allerede har rykket ned, sier Fredrik Ulvestad til Sunnmørsposten etter 0-0-kampen på Turf Moor.

Siden "Ulven" - i England kalt Freddy - bare fikk to ordinære minutter, pluss noen overtidsminutter, rakk ikke han å gjøre seg voldsomt bemerket utover et par gode involveringer.

— Det var egentlig bare godt å få unna debuten, uansett om det bare var to minutter. Nå vet jeg mer om hva jeg kommer til neste gang, sier Fredrik Ulvestad.

— En guttedrøm

Debuten gjorde Ulvestad til et ettertraktet intervjuobjekt blant de engelske journalistene på Turf Moor. På spørsmål fra engelske journalister svarte Ulvestad at en drøm nå var gått i oppfyllelse.

— Jeg tenkte ikke på det der og da, men det er klart dette selvfølgelig er stort. Det har vært en guttedrøm hele livet, fortalte Ulvestad til journalistene.

INGEN STOR KAMP: Burnleys toppscorer Danny Ings (nr.10) fant ikke mål mot Stoke. Foto: Paul Greenwood / BPI / Digitalsport

Etterpå fikk han skryt for engelsken av flere britiske journalister — som fleipet om at deres norsk langt fra var like god som hans engelsk.Overfor Sunnmørsposten er Fredrik Ulvestad klar på at innhoppet mot Stoke - som gjorde han til den 58. nordmannen i Premier League - gir solid motivasjon til tiden som kommer.

— Selvfølgelig gir det motivasjon. Riktignok er det bare en kamp igjen, men jeg får stå på den kommende uka og håpe på en ny sjanse der. Så får jeg jobbe hardt inn mot neste sesong etter det, sier Fredrik Ulvestad.