Den russiske fireren får ikke delta i Rio.

Det er ingen ende på russiske dopingskandaler. Den siste i rekken har de avslørt selv.

På 17. mai leverte en av roerne i russernes firer, Sergeij Fedorovtsev, en positiv dopingtest. Det ble funnet spor av stoffet trimetadizine. Dette er opprinnelige en hjertemedisin og har noe av de samme effektene som meldonium som en rekke østeuropeiske utøvere er blitt tatt for å bruke.

Sergeij Fedorovtsev (lengst til venstre) var med i den russiske fireren som vant gull i OL i Athen i 2004. Foto: Kin Cheung, Reuters/NTB Scanpix

Det er det russiske statlige nyhetsbyrået TASS som melderom at han avla positiv prøve utenfor konkurranse. Det var det tidligere så utskjelte russiske antidopingbyrået, RUSADA, som gjennomførte testen.

Sterk båt i OL

Den russiske fireren har ofte vært blant de bedre i olympisk konkurranse og Fedorovtsev satt i båten som vant gull under OL i Athen i 2004. Den russiske båten var allerede kvalifisert til OL. Det var under stevenet i Luzern 24. mai at de klarte kvalifiseringskravet. Dette var syv dager etter at Federovtsev hadde levert positiv dopingprøve.

Det internasjonale roforbundet slo fredag fast at den russiske båten nå er diskvalifisert for deltagelse under lekene i Rio.

Mer om dopingsakene som plager idretten denne våren: