VIKING — ROSENBORG 1-4

Rosenborg har vært i bunnen av Eliteserien når det gjelder å score på sjansene sine, men på toppen når det gjelder antall sjanser. Nå går plutselig alt inn, samtidig som det skapes relativt få målsjanser.

Tre mål på fire sjanser mot Molde, og fire mål på fire sjanser mot Viking. Rosenborg har definitivt kvittet seg med ”effektivitets-problemet”.

Viking-ledelse

– Vi hever oss veldig mye fra de to siste kampene vi har spilt, og i tillegg vet vi at vi er gode de siste 20 minuttene – og det viste vi nå igjen, sier Steffen Iversen.

Men det var lenge jevnt mot Viking. Siddisene gikk i føringen allerede 21 minutter da Daniel Örlund tabbet seg voldsomt ut i feltet, og da Per Verner Rønning opphevet offsiden ved neste trekk, sto det 1-0 til Jonevrets menn.

Så svarte Rosenborg. Daniel Fredheim Holm feide inn 1-1. Og lagene gikk til pause med det. Men i andre omgang handlet det meste om RBK.

– Lever for trepoengere

– Inn til ferien tok vi med oss en god prestasjon mot Vålerenga når det gjelder målsjanser, men den kampen endte 0-0. Denne kampen var viktig – for vi lever på trepoengere, sier Jan Jönsson.

Borek Dockal så lenge ute til å bli den avgjørende spilleren, da han satt inn 2-1 og løp jublende til benken og feiret med Jönsson.

- Jeg løp bort for å feire med hele benken, men det var bare Janne som ville feire med meg, ler Borek Dockal.

Med to kjappe scoringer på mulighet nummer tre og fire – helt på tampen av kampen, endte det 1-4 – fordel Rosenborg i Stavanger.