Det er ikke så ofte nordmenn vinner internasjonale friidrettskonkurranser, men i helgen sikret Rise seg seieren i det tradisjonsrike stevnet i Kladno i Tsjekkia.

— Det var kjempeartig å vinne – og det med ny pers. Den forrige satte jeg her for to år siden, forteller trønderen på telefon fra Tsjekkia.

Den nye rekorden lyder på 7925 poeng – syv poeng over den gamle. Det var samtidig Rises andre seier på like mange forsøk. Han gikk også til topps i Multistars i Firenze tidligere i sesongen, da med 7868. OL-kravet er 8100 poeng.

Litt forbedring i alt

— Hva jeg skal bli bedre i? Tar jeg 10-20 poeng til i hver øvelse, så er jeg der. Men det er kanskje på hekk og i lengde det er mest å hente, forteller mangekjemperen, som hadde uflaks på 100 meter med hele 1,6 sek/m motvind.

Tikjempere kan ikke konkurrere for ofte. Nå venter restitusjon hjemme i Trondheim før Nidelv-utøveren går i gang med noen kvalitetsøkter under ledelse av trener Frank Brissach.

— I tillegg får jeg hjelp av Geir Røsvold - og faren min i kast, forteller 27-åringen, som ikke skal ut i flere konkurranser før EM starter i Amsterdam 6. juli.

Fire nordmenn over 8000 poeng

Benjamin Jensen er Norges beste tikjemper gjennom tidene, med 8160 poeng. Trond Skramstad, Trond Høiby og Rune Heltne er de andre nordmennene som har vært over den magiske grensen på 8000 poeng.

— Flere av de øst-europeiske deltagerne i Kladno hadde over 8300 poeng som pers, så den seieren satte jeg stor pris på, avslutter Lars Vikan Rise.

Martin Roe deltok også i Kladno, men måtte nøye seg med 7666 poeng og åttendeplass- etter å ha vært hele 18 sekunder bak Rise på 1500 meter og bare greid 1,86 i høyde. Også Roe er kvalifisert for EM etter å ha notert 7855 i Firenze.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: