Da flyet fra München til Lisboa ble over en time forsinket på grunn av snøfall, fikk Bayerns trener Jürgen Klinsmann en fiks idé om å tvinge spillerne til å se helgens bitre tap for FC Köln i reprise.

Skremselsvideoen satt tydeligvis en støkk i spillerne, for det var et helt annet Bayern München-lag som viste seg frem i mesterligamøtet mot Sporting i kveld. Etter en jevn åpning på kampen skaffet tyskerne seg forspranget de trengte like før pause, da Franck Ribery satt inn sitt første for dagen.

Etter pausen fortsatte Klinsmann og co. Miroslav Klose doblet ledelsen etter snaue timen spilt, og Ribery tegnet seg på scoringslisten for annen gang med et straffemål bare fem minutter senere. På slutten fikk Luca Toni sjansen til å putte på to ganger, og det endte hele 0-5 på Estádio José Alvalade. Klinsmann og hans undersotter har dermed et fantastisk utgangspunkt før returkampen i Tyskland om to uker.

– Dette var herlig å se på. Vi har minst halvannet bein i kvartfinalen, men jeg håper samtidig at vi ikke tar av etter dette resultatet, sa Klinsmann.

Scoringene

Før Bayerns første scoring hadde Sporting vært frempå ved flere anledninger, og den første omgangen bar absolutt ikke preg av å være enveiskjøring fra tyskernes side. Like før hvilen fikk Franck Ribery æren av å sette det hele i gang da han tvang seg inn i Sporting-boksen etter å ha driblet to spillere. Plutselig var han alene med Sportings siste skanse, Tiago, og Bayern-spilleren gjorde ingen feil. Han satt ballen under Tiago, og det sto 0-1 i favør Bayern.

I det 57. minutt satt Bayern fart fremover og Massimo Oddo sendte en cross inn fra høyrekanten. Luca Toni flikket ballen videre til Miroslav Klose som maktet å pirke inn ballen med kneet fra kloss hold.

Bare drøye fem minutter senere fikk Ribery æren av å tegne seg på scoringslista igjen, da han elegant satt inn et straffespark.

Drøye fem minutter før slutt sendte samme mann Ribery inn en cross inn fra venstrekanten som Luca Toni møtte. Tonis heading fikk en praktfull bue, og duppet over Sportings siste skanse. 0-4 til Bayern. Luca Toni fikk også æren av å sette kronen på verket for Bayern. På overtid klemte han til på volley inne i boksen. Tiago reddet, men måtte gi retur. Toni var først på returen, og kunne pirke inn sitt andre for dagen. Storseieren var reddet, og Bayern er så godt som videre til kvartfinaler

– I dag stemte alt. Jeg regner med at vi får en behagelig aften i returkampen om to uker, sa manager Uli Hoeness.

Mesterligarekorder

Etter dagens imponeredne seier innehar Bayern München scoringsrekorden på fremmed gress i mesterligaen. Laget har scoret i hver bortekamp siden 2005, noe som vil si at den tyske klubben har nettet i hele 14 bortekamper på rad.

I kveld viste tyskerne at de også var i stand til å score mange i én kamp. Hele fem ganger ble Sportings keeper, Tiago, nødt til å plukke ballen ut av nettmaskene. Dermed tangerte Bayern også rekorden for største seier på bortebane, sammen med Porto, Chelsea, Valencia, Monaco og Barcelona.