Et skjerpet Chelsea startet friskest i åttendedelsfinalen mot Juventus. Høyresiden til Chelsea med Salomon Kalou og Jose Bosingwa herjet i innledningen på kampen.

Tidlig ledelse

Allerede etter 15 minutter ga Didier Drogba vertene ledelsen etter et praktfullt forarbeid av Salomon Kalou. Sistnevnte fant sin landsmann i bakrommet med en fin stikker. Drogba lot seg ikke be to ganger og satte ballen iskaldt i mål bak en sjanseløs Gianluca Buffon.

Juventus kom mer med i kampen etter scoringen. Alessandro Del Piero hadde bortlagets største sjanse etter 22 minutter. Dessverre for bortelaget var Petr Cech med på notene og fikk slått Del Pieros skudd utenfor.

Fornøyd med resultatet

Den andre omgangen fortsatte i samme bane som den første med jevnt og hardt spill. Kampen bar preg av to gode forsvar, noe som førte til at ingen av lagene klarte å skape noe særlig med sjanser. Chelsea-kaptein Frank Lampard var fornøyd med det defensive:

– Vi hadde sjanser til å score flere mål, men i slike kamper er det viktig og ikke slippe inn mål på hjemmebane. Lampard utdyper:

– Kampen i seg selv var vel ikke en veldig god prestasjon, men resultatet var godt.

Nicolas Anelka var nær ved å øke ledelsen like før slutt, men skuddet fra tyve meter gikk like utenfor.

Juventus jaget

Juventus jaget utlikning i den andre omgangen, men det kompakte Chelsea-forsvaret holdt unna.

– Juve er et godt lag, men uansett hvem vi møter nå i Champions League ville det blitt hardt, sa Lampard som spilte en god kamp på Chelseas midtbane.

Den gamle storscorer David Trezeguet kom inn mot slutten av kampen, og fikk bevist at han hadde litt å jobbe med i forhold til touchen. Matchvinneren fra EM-finalen i 2000 sitt forsøk på volley helt på tampen ble en ”lompe” som forsvant utover dødlinja.

I en jevn batalje på Stamford Bridge var det guttene fra Elfenbeinskysten som var beholdningen, og deres vakre samspill i den første omgangen var nok til å sikre vertene et godt utgangspunkt foran returmøte i Torino.