Etter at Villarreal hadde dominert stort i nesten en time var det gjestene fra Aten som tok ledelsen da Giorgios Karagounis fikk drømmetreff og banket ballen i krysset fra rundt 20 meter. Før det hadde Panathinaikos nesten ikke hatt en sjanse.

Fikk uttelling

Hjemmelaget hadde derimot hatt flere store sjanser, de fleste ved Giuseppe Rossi. Spissen var alene gjennom med keeper Mario Galinovic to ganger og burde ha nettet ved minst en anledning. Også den tidligere Rosenborg-spilleren Sebastian Eguren hadde en meget stor målsjanse før pause. Etter 67 minutter fikk Rossi endelig nettkjenning da han scoret på straffesparket innbytter Robert Pires hadde skaffet laget.

Drama på benken

Mot slutten av kampen skjedde det ikke mye foran lagenes mål. Gjestene fra Hellas la seg bakpå og tettet godt igjen. Den største dramatikken oppsto da ballen like før slutt på merkelig vis havnet inne på Panathinaikos’ innbytterbenk, og ikke kom ut på banen igjen.

Over streken

En annen omdiskutert episode i kampen oppsto etter 28 minutter da Villarreal-keeper Diego Lopez tilsynelatende reddet ballen langt inne i målet, men verken dommerne eller TV-bildene fant ut om ballen var inne. Panathinaikos-spillerne hadde derimot sin klare oppfatning av hva dommerne burde gjort i situasjonen.

Med 1-1 i Spania kan Panathinaikos reise hjem til Aten med et godt utgangspunkt foran returkampen som spilles om drøyt to uker.