— Det er gjevt. En slik pris er fint å få for en fotballklubb, sier styreleder John Kåre Solem i Orkla FK.

Grunn til å være stolte

Hvert år kårer Norges fotballforbund årets fair play-klubb i hver krets. Orkla er prisvinneren i Trøndelag.

— Målsettingen med fair play-arbeidet er at alle involverte i norsk fotball skal ha et bevisst forhold til fotballens grunnverdier. Klubbene som når blir tildelt denne prisen har grunn til å være stolte, sier seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF, Svein-Erik Edvartsen.

Les også (PLUSS): Lerkendal er også biskopens katedral

Bra pris

Orkla etablerte de første retningslinjene for fair play i 2012, og styrelederen er glad for anerkjennelsen fra forbundet.

— Det bekrefter at spillere, lagledere, trenere og tillitsvalgte representerer klubben med gode holdninger og positiv adferd. Det er en bra pris å ta med seg videre, sier Solem.

Eggen gjør Orkla synlig

Klubbens største profil er selvsagt Nils Arne Eggen. Trenerlegenden er straks klar for sesongoppkjøring med klubbens 3.divisjonslag. Også Eggen skal ha sin del av denne prisen.

— Nils gjør klubben mer synlig. Han påvirker holdningene til seniorlaget, og skal i så måte også ha en liten del av denne prisen. Men det er mange som skal ha ros. Dette er en anerkjennelse for alle i hele klubben som bidrar til å gjøre Orkla til en attraktiv fotballklubb og en positiv samfunnsaktør, sier han.