Alexander Tettey ga Norwich-fansen den perfekte julegaven med sin scoring mot Manchester United. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Norwich-spilleren fikk en drømmeåpning på julen da han ble matchvinner i 2-1-seieren borte mot Manchester United på Old Trafford lørdag. Seieren var både sensasjonell og kjærkommen for et Norwich-lag som kjemper for å beholde plassen i Premier League. Det var Tetteys første ligascoring denne sesongen.— Han skyldte meg et mål etter å ha scoret et par ganger for Norge i det siste, sa manager Alex Neil til Norwich Evening News.

Tre kamper på en uke

— «Al» spiller hver gang han er tilgjengelig. Borte mot Manchester United må man være resolutt og solid, og det var Tettey et eksempel på, sa manageren.

Tettey og Norwich står foran et hektisk Premier League-program i julen: 2. juledag venter bortekamp i London mot Tottenham på White Hart Lane. To dager senere er det hjemmekamp mot Aston Villa. Og like over nyttår er det ny hjemmekamp på Carrow Road mot Southampton.

— Jeg synes det er en fin tradisjon. Det gjør alle som er interessert i fotball glad, sier Tettey.

Invitert av venner

De fleste av oss andre går late romjulsdager i vente med god mat og familiekos. Når du er fotballproff i England må du gi avkall på en del tradisjoner hjemmefra. Han giftet seg med Marit Harbak Tettey i 2013.

Som fotballproff i England må Alexander Tettey prioritere jobb i julen.

— Vanligvis feirer jeg jul med familien, men det går mot at jeg blir alene i år, sier Tettey. - Blir det i så fall første gang du er alene i julen?

— Det blir det. Men jeg har masse kamper, så det går bra. Dessuten har jeg fått masse invitasjoner fra kjente, så jeg blir ikke helt alene, sier landslagsspilleren.

Det tette kampprogrammet gjør at det heller ikke blir mulig å reise hjem mellom kampene.

Riktig mat og nok hvile

Kosthold og restitusjon er to viktige stikkord når man spiller på dette nivået, og når kampene kommer så tett. Det blir ikke de store utskeielsene for en nordmann i Premier League, selv om det er jul.

— Kostholdet blir som det er nå, helt vanlig, sier Tettey.

- Hvordan er oppladningen når det er kamp lørdag/mandag?

— Restitusjon er nøkkelen her, sier Norwich-spilleren.

Han er den nordmannen i Premier League som spiller mest denne sesongen. I tillegg blir det nok mye spilletid på Joshua King for formsterke Bournemouth i julen, mens Brede Hangeland har vært et stykke unna Crystal Palace-laget de siste ukene.

Både Norwich og Bournemouth er i nedrykksstriden, og de bør dermed karre til seg en del poeng i julen. Palace på sin side kjemper godt oppe på øvre halvdel.