Etter dager med intense overgangsspekulasjoner rundt årets toppscorer i eliteserien, bekrefter Alexander Søderlund at han har vært utenlands.

— Ja, jeg har vært ute og reist. Men ønsker ikke å si hvor jeg har vært, sier Søderlund til adressa.no

Mandag hevdet kilder tett på Rosenborg at Søderlund var i ferd med å bli solgt til RBKs gruppespillsmotstander i Europaligaen, St. Etienne.

Les også: - Søderlund nær overgang

Har bedt om betenkningstid

Men mandag kveld tok saken en ny vending. Da takket angivelig spissen nei til franskmennene til fordel for et tilbud med bedre betingelser i Kina.

Les også: Skal ha sagt nei til St. Etienne

Sannheten kan i øyeblikket være et sted midt i mellom. Etter det adressa.no forstår, har Søderlund bedt om to dagers betenkningstid på tilbudet fra St. Etienne.

— Jeg kan ikke si så mye akkurat nå, annet enn at det ikke har skjedd noe. Det er ikke bare bare å forlate Rosenborg. Det skal være noe helt spesielt, sier Søderlund om de vurderingene han nå gjør.

Toppscoreren ønsker ikke å bekrefte om han nå har fått et konkret tilbud fra en kinesisk klubb, men legger ikke skjul på at kinesiske klubber hadde følere ute allerede i sommer.

Hektiske dager

Søderlund innrømmer at det har vært en hektisk inngang til julefeiringen.

— Men det blir vel sånn dersom du tiltrekker deg oppmerksomhet. Heldigvis har jeg flinke folk som tar seg av ting, sier han.

- Når vet du hvilken klubb du spiller for neste år?

— Det har jeg ingen anelse om. Som sagt er ingenting avklart, og det er heller ikke sikkert at jeg flytter Jeg vet ingenting akkurat nå, sier «Søder».

Agent Tore Pedersen svarer fremdeles omtrent det samme som han har gjort de siste dagene:

— Jeg skal svare deg når jeg kan. Men nå har jeg ingen kommentar, sier han.