Kjetil Jansrud kjørte inn til den nest beste tiden i utfortreningen fredag, vel et døgn etter at han slo seg kraftig i super-G-rennet.

Han ble slått av franskmannen Brice Roger med 21 hundredeler, men ingen av de andre konkurrentene klarte å matche ham.

Jansrud staket seg ut fra start og gjorde alt han sa til norsk presse at han skulle være forsiktig med torsdag kveld. Det fungerte nesten perfekt. Han tok på seg storslalåmdressen som er mer polstret enn utfordrakta, for å være mest mulig på den sikre siden.

– Er du helt frisk nå?

– Nei, helt frisk blir jeg ikke på en dag, men det er blitt veldig mye bedre over natta, og vi fant vel ut at selv om det ville være litt vondt å stake ut fra start i dag, så er det ikke mulig å dra på seg noen skade, sa Jansrud til NTB.

Dramatikk

Da han kom til mål etter torsdagens super-G etter å ha krasjet med den tredje porten, hadde han tydelig store smerter. Det var så dramatisk at han ble kjørt til sykehus i Vail, men der ble det raskt slått fast at han ikke var skadet. Det var bare snakk om et kraftig slag.

– Bildene fra sykehuset viste jo at det var skadefritt. Det ser ganske fint ut, og da tenkte jeg at jeg like godt kan prøve å ta i litt også i starten. Stakingen ut av startboksen var ikke optimal, og jeg fikk ikke full kraft i stavtakene, men det gikk mye bedre enn jeg hadde fryktet i dag tidlig, fortalte Jansrud.

– Men så er det slik når du kjører utfor at det er veldig mye konsentrasjon som skal til. Det tar vekk en del av den smerten du kjenner som vanlig. Jeg var litt spent i dag tidlig, men det var deilig å kjøre gjennom og kjenne at jeg er helt ok, fortsatte han.

— Pustet lettet ut

Jansrud var svært fornøyd, og slo fast overfor norsk presse i målområdet etter generalprøven i utfortraseen at det kom til å gå bra

– Jeg visste ikke helt hvordan dette skulle bli. Jeg var spent før start, men pustet lettet ut da jeg kom til mål, sa han.

Han sa også at han var fornøyd med å ha valgt storslalåmdressen å kjøre i.

– Planen var at jeg skulle ta det litt rolig og kjøre litt på sikkerheten i dag, men det var umulig. Det var full gass da jeg gikk ut fra start, men jeg føler likevel at jeg har et knepp til å gå på her og der, forklarte Jansrud.

Svindal: - Jeg manglet råskap

– Derfor er jeg fornøyd med det jeg gjorde i en storslalåmdress, for å ha litt beskyttelse på armer og skuldre, i denne utforomgangen, la han til.

– Hva gjorde du på formiddagen før utfortreningen?

– Både i går kveld og før denne treningsomgangen fikk jeg jevnlig med behandling. Utover det har jeg ikke gjort stort i dag, men for det meste tatt det helt med ro. Jeg har prøvd å håndtere situasjonen best mulig, og det er fordelen med å ha et godt team rundt seg, sa Jansrud til NTB.

Aksel Lund Svindal er regjerende verdensmester i utfor. Fredag hadde han 11. beste tid under den siste treningsomgangen.

– Jeg kjørte ikke så bra som de beste. Det ser jeg på tiden. Jeg mangler litt råskap, rett og slett. Det må jeg prøve å få ut i rennet lørdag, sa Svindal. (©NTB)