BRYNE (bt.no): Han satte knapt en fot feil mot Bryne, Kasper Skaanes. Han var overalt, ga fra seg presise avleveringer og satte tempo på hvert eneste angrep. I annen omgang pådro han seg til og med et gult kort!

20-åringen så tilsynelatende ut til å ha funnet seg meget godt til rette i Lars Arne Nilsens nye system. En indreløperrolle i den nye trenerens 4-3-3-formasjon er som skapt for ham.

— Det blir mye løping, men det passer meg bra. I denne kampen fikk jeg også mye rom, og det er jo alltid deilig, sier Skaanes.

— Riktigere rom

Det er ikke en formasjon han har spilt mye i sin tid som Brann-spiller. Aldri på A-laget, og han kommer ikke på særlig mange aldersbestemte kamper i 4-3-3 heller. De eneste gangene han har forsøkt seg i systemet har vært med aldersbestemte landslag. Nå har han endelig fått drømmerollen også i klubblaget.

- Hvorfor er du så godt egnet som indreløper?

Kasper Skaanes blomstrer om dagen. Foto: NTB scanpix

— Jeg føler jeg havner i langt riktigere rom enn på kanten. Det er lettere for meg å utfordre sentralt i banen. I tillegg er det mye løping, og jeg må bruke både mine offensive og defensive kvaliteter, sier Skaanes.Nilsen er enig. Han mener Skaanes gjorde en god kamp, men var mest opptatt av ikke å trekke frem enkeltspillere etter avansementet.

— Han var veldig god, men han var ikke alene. I denne kampen var det mange som sto frem, sier han.

Sjeldent gult kort

At Nilsen ennå ikke har ledet laget i en uke, var ikke veldig synlig på Jæren. Brann-spillerne visste hvor de fant sine medspillere, og satte et umiddelbart press på hjemmelaget. Med unntak av siste halvdel av første omgang, hadde Brann uventet god kontroll. Og i sentrum av det hele var en liten, langhåret bergenser med nummer ni på ryggen.

— Jeg følte mye stemte i dag. Det er utrolig deilig å spille sånne kamper, jeg føler vi alle har savnet det. Vi kjørte over dem fra start. Det er utrolig artig at vi får dette systemet til å fungere og vi ser faktisk skikkelig god ut., sier Skaanes.

- Og du pådro deg et gult kort også?

— Vadim (Demidov) har klaget så mye over at jeg ikke får gule kort, så nå måtte jeg få et, flirer 20-åringen.

- Hvor viktig er en slik type råskap i den rollen du har nå?

— Det er jo klart at jeg må ta duellene også. Jeg kommer til flere dueller sentralt i banen, men mye av det ligger i hodet. Folk er sterkere enn meg, men har du innsats og tro, så kommer du langt, sier han.