BRYNE — BRANN 1-4

BRYNE (Aftenbladet): Bryne hadde et stort og rimelig berettiget håp om å avansere til 4. runde i cupen da de møtte Brann på hjemmebane torsdag kveld.

Men allerede fra første spark på ballen var det tydelig at jærlaget ikke var på. Brann fikk ta ledelsen allerede etter tre minutter. Den neste perioden fortsatte de kjøret mot et forvirret hjemmelag.

— Vi hadde bydd opp til fest og leverer 20 forferdelige minutter i starten av kampen. Før oppgjøret hadde vi pratet om at vi skulle utstråle vinnervilje, i stedet så vi puslete ut, sier Bryne-trener Gaute Larsen til Aftenbladet.

- Bare å beklage

Bryne utliknet til 1-1 like før pause, men der du skulle tro laget kom ut på banen med entusiasme og nyvunnet håp etter hvilen, klarte Bryne aldri å gripe fatt i kampen.

Bryne-trener Gaute Larsen sier rett ut at måten Bryne tapte på mot Brann ikke er representativt for klubben. - Vi var puslete, sier han. Foto: NTB scanpix

I stedet fikk Branns angripere fritt herje rundt Brynes 16-meter. Bergenserne ga seg ikke før det sto 4-1. Dermed er årets cupeventyr ute for Bryne omtrent før det begynte.— Vi skal ikke framstå på denne måten. Jeg må bare beklage overfor publikum. Det vi gjør er ikke representativt. Når du slåss om å komme videre til fjerde runde, og møter Brann på hjemmebane, skal det være trykk og engasjement. Det var fraværende, påpeker Larsen.

Bryne tapte nylig 1-4 hjemme for Hødd i serien, men slo tilbake med seier over Sandnes Ulf kampen etterpå. Slik har også resten av sesongen vært. Noen gode kamper etterfulgt av noen dårlige.

- Hvorfor klarer dere ikke å være mer stabile?

— Det bekymrer meg at vi er så ustabile. Vi er inne i et godt spor, men faller så ut av det igjen. Enkeltspillere svinger for mye i prestasjonene, svarer Larsen.

Selv om cupen er over og laget ligger på 10. plass i serien, vil ikke Larsen krisemaksimere situasjonen for klubben. Han påpeker at det fortsatt er 57 poeng igjen å spille om, og at det bare er tre poeng opp til 4. plassen.

Betuttet keeper

Keeper og kaptein Anders Kristiansen trekker pusten godt og tar seg en liten tenkepause når Aftenbladet spør om hvordan det er å stå der bak og se at motstanderne fritt får herje og avslutte mot ham.

— Det er en tøff jobb for tiden. Men dette handler ikke han, han eller han eller meg. Det er oss det gjelder. Men det er utrolig tungt å oppleve dette marerittet annenhver kamp, understreker Kristiansen.

- Kunne du selv tatt noen av de fire målene, for eksempel det første?

— Jeg får kastet meg ned og reddet ballen, men Marcus Pedersen setter inn returen. Jeg kunne kanskje fått en hardere hånd på ballen, slik at den kom fortere ut, svarer Kristiansen.

1635 tilskuere fikk se Brann slå Bryne 4-1. Dermed er de klare for fredagens trekning av 4. runde. Viking er det eneste laget fra Rogaland som også ligger i bollen under trekningen.