Dermed har Branns nye trener, Lars Arne Nilsen, fått akkurat den starten han kunne ønske. To seire på to forsøk gir ham forhåpentligvis fred og ro til å bygge videre.

Det kunne sett annerledes ut på Jæren, for etter at Bryne fikk sin fortjente utligning helt mot slutten av første omgang, regnet de fleste med at jærlaget skulle by gjestene på skikkelig kamp om billetten til 4. runde.

Demir-mål

Så skjedde ikke. Etter noen litt forsiktige åpningsminutter av andre omgang fra begge lag, ble en misset hundreprosentsjanse fra Marcus Pedersens side starten på Branns aller beste periode.

TUNG DAG PÅ JOBB: Bryne-keeper Anders Kristiansen fikk litt å gjøre mot Brann og Kristoffer Barmen. Foto: NTB scanpix

Bare minuttet etter at Pedersen feilet, fikk Erdin Demir noe heldig ballen helt alene inne i Brynes straffefelt. Brann-backen feilet ikke. I stedet lurte han et par Bryne-spillere og satte enkelt inn 2-1. Da var kampen 58 minutter gammel.12 minutter senere skjøt innbytter Alejandro Castro relativt enkelt i mål til 3-1, og kampen var i realiteten kjørt.

Et Brann-lag med masse guts, masse selvtillit og greit med kvalitet cruiset inn 4-1 ved Erik Huseklepp.

Der gjestene fra Bergen var påskrudd fra første fløytepip, virket som om kaptein Anders Kristiansen og hans lagkamerater fortsatt befant i oppvarmingsfasen.

VIDERE: Brann kan juble for cupavansement. Foto: NTB scanpix

Derfor var det alt annet enn overraskende at Marcus Pedersen kunne gi Brann ledelsen allerede i det tredje minutt. Situasjonen i forkant av målet illustrerte de to lagenes ulike tenningsnivå alldeles utmerket.Pedersen vant først en ganske enkel duell med Bryne-stopper Adnan Causevic, Marius Lode maktet å takle, men ikke bedre enn at Erik Huseklepp lett fanget ballen, forserte litt inn i 16-meteren, skrått mot Bryne-målet.

Bryne gode før pause

Keeper Kristiansen klarte ikke holde da Huseklepp skjøt, og Marcus Pedersen hadde null vansker med å sette sitt første mål etter at han returnerte med leget korsbånd.

Fikk baklengsmålet fart på Bryne?

Nei, på ingen måte. Brann fortsatte å dominere, og både Kasper Skaanes, Pedersen og Kristoffer Larsen kunne doblet ledelsen før omgangen var halvspilt.

For Bryne bedret det seg noe nær halvspilt første omgang, og plutselig var Aram Khalili alene med Brann-keeper Kenneth Udjus.

Sistnevnte reddet like mesterlig som da han nærmest alene sørget for Brann-seier i serien den 3. mai.

Udjus benyttet nok en anledning til å frustrere Khalili og Sabri Khattab, men da en stadig friskere Oddbjørn Skartun rundlurte Brann-forsvarets venstreside et par minutter før pause, stod Bryne-spillerne i kø.

Til slutt nærmest snublet Jon-Helge Tveita inn utligningen.