RANGERS-BRUINS 3-2

Mats Zuccarello hadde en målgivende pasning og var sterkt delaktig da New York Rangers slo Boston Bruins 3-2 onsdag kveld, lagets tredje seier på rad.

Rangers-toppscorer Rick Nash sendte vertene i ledelsen med sin 32. scoring denne sesongen sju minutter ut i den første perioden. Milan Lucic utlignet åtte minutter senere med et knallhardt skudd som Cam Talbot i Rangers-buret var sjanseløs på. Like etter sørget Patrice Bergeron for 2-1 til gjestene etter en nydelig kontring.

Med superstjernen Tom Hanks på tribunen kjempet Rangers seg tilbake, og lagets kvikke nordmann var tredje sist på pucken da Derick Brassard utlignet til 2-2 seks minutter ut i midtperioden.

Tre minutter før pausesignalet sto jubelen igjen i taket i Madison Square Garden da Derek Stephan sendte Rangers tilbake i ledelsen.

Åpent mål

I sluttminuttene av sisteperioden presset Rangers virkelig på for å banke inn spikeren i kista, og Zuccarello var frampå på flere ganger med lekre pasninger til lagkamerater i lovende posisjoner. Men sjanse på sjanse ble enten reddet eller skuddene gikk utenfor buret. I noen elleville sluttsekunder bommet Rangers-spillere hele tre ganger på åpent mål. Dermed endte det tette oppgjøret 3-2 til blåjakkene.

Med én målgivende pasning og benkesitting ved alle Bruins' mål, endte Zuccarello med pluss 1 i pluss-/minusstatistikken. Nordmannen var imidlertid på isen i snaue 20 minutter, og bortsett fra forsvarsspillerne var 27-åringen Rangers-spilleren med klart mest istid i onsdagens kamp.

Zuccarello har nå åtte mål og 19 målgivende pasninger på 47 kamper i grunnspillet denne sesongen.

Kontrakt

Nordmannens stabile form gjør at Rangers-trener Alain Vigneault håper 27-åringen skriver under på en ny kontrakt med Rangers-ledelsen.

— Jeg foretrekker at han blir her. Jeg har gjort det helt klart for klubbledelsen. Jeg ser ham som en del av vår framtid, sa Vigneault tirsdag til bloggen Rangers Reports.

— Men dette er en business. Om han ønsker å bli, og vi ønsker å beholde ham, må vi finne en felles plattform, la han til.

Zuccarellos kontrakt går ut etter denne sesongen, og det har vært sådd tvil om klubben har råd til å beholde ham etter å ha gitt flere andre spillere dyre kontrakter.

Neste kamp for Zuccarello og Rangers går mot Nashville Predators i Bridgestone Arena i Nashville lørdag. Det hektiske programmet fortsetter med ny hjemmekamp mot Dallas Stars allerede dagen etter, før turen går til Canada og oppgjøret mot Toronto Maple Leafs på tirsdag. (©NTB)