Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter og fotballskribent. Foto: Aleksander Andersen

Tippeligaen så langt i år har vært fantastisk. Vakre mål, nydelig spill og full av saftige dueller. Unggutta har fått enorm oppmerksomhet i år, selvfølgelig ikke uten grunn.Kristoffer Ajer, Iver Fossum og Mikael Ingebrigtsen er noen av dem som tar Tippeligaen med storm. Men er det ikke nå på tide å trekke de gamle gutta fram i lyset? Gutta som i årevis har spritet opp den øverste divisjonen i norsk fotball. Gutta som aldri klarer å legge skoene på hylla.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

De evigunge «fossilene»som alle kjenner, og som alle har et forhold til. Jeg vil i hvert fall trekke frem noen av de som har betydd mest for meg.

Til sammen er de 11 spillerne på laget 381 år.

Her er Tippeligaens oldboys-ellever, FK Fossil.

Keeper: Håkon Opdal, 33, Start.

ta659a7f.jpg Foto: NTB Scanpix

Det finnes sikkert mange menn jeg kunne valgt i mål. Det sies at jo eldre en keeper blir, jo bedre blir han. Jeg har valgt en av dem jeg synes har satt mest preg på Tippeligaen, ikke bare i år, men også gjennom mange års tjeneste i divisjonen. Han er en helt i Brann, en mann som aldri blir glemt i Bergen. Kniksenprisen i 2006 og 2007 og seriemesterskap med Brann i 2007. 240 kamper i Tippeligaen and still counting. En mann jeg tror kunne voktet buret til mine old-boys på beste vis. Høyreback: Espen Ruud, 31, Odd.

ta652397.jpg Foto: NTB Scanpix

Denne mannen har enorm erfaring. Hele seks år i Dansk Superliga. Før den tid var han også i Odd. Han har også 34 landskamper for Norge. En av de beste høyrebackene i Tippeligaen i år, og selvskreven på mitt lag. Midtstopper: Kjetil Wæhler, 39, Vålerenga.

ta5e2bbc.jpg Foto: NTB Scanpix

En mann med en imponerende karriere. Lang og tro tjeneste i Lyn, noen år i Wimbledon, seriemester med Vålerenga i 2005, fantastiske år både i Danmark og Sverige, fortsetter å imponere i Vålerenga, og når får han plass på laget mitt. Jeg må ha denne mannen med. En duellspiller av rang og et forbilde for de unge gutta. Midtstopper: Frode Kippe, 37, Lillestrøm.

ta593a05.jpg Foto: NTB Scanpix

Det gamle fyrtårnet til Lillestrøm holder fortsatt koken. Man kan ikke unngå å nevne på Kippe når man tenker på gamle helter. Mannen er fantastisk, og et mareritt for alle spisser å møte. Vinner du en hodeduell mot denne karen, så kan du gjerne nevne det i merittlista de, for det er en prestasjon. Captain Fantastic i Lillestrøm får selvfølgelig plass på laget mitt. Venstreback: Mikael Dorsin, 33, Rosenborg.

ta458991.jpg Foto: NTB Scanpix

Det kommer støtt og stadig nye, unge spillere som prøver seg på plassen til Dorsin, men han lar seg ikke vippe av pinnen. Løper opp og ned langs kanten, i kamp etter kamp, år etter år. Det er intet mindre enn imponerende. Kom til Rosenborg i 2004 og har siden vært fast i sin posisjon. Kunne ikke unngå å ta han med i dette herlige laget. Midtbane: Jone Samuelsen, 30, Odd.

ta593a11.jpg Foto: NTB Scanpix

Over 300 kamper i de to øverste divisjonene i Norge, og en nyervervelse på det norske landslaget. Mannen var en sensasjon i fjor, og han fortsetter sitt gode spill i årets sesong også. Utrolig kreativ spiller som slår de lekreste pasninger og drar de deiligste finter. En av de absolutt morsomste å se på i Tippeligaen. Det er egentlig litt synd at blomstringen kom såpass sent i karrieren hans, men vi får håpe han har mange gode år igjen. Midtbane: Daniel Berg Hestad, 39, Molde.

ta503b2c.jpg Foto: NTB Scanpix

Mister Molde holder enda nivået, og klarer enda å få spilletid i Tippeligaens kanskje beste stall, det er litt av en prestasjon. For en spiller. 39 år og han løper til han spyr. Duellsterk, fremdeles ganske kjapp og et godt øye for spillet. Dette er en mann jeg ønsker å ha i krigen på midtbanen min. Midtbane: Michael Barrantes, 31, Aalesund.

ta6006be.jpg Foto: NTB Scanpix

Han er en fest av en fotballspiller og han er dessverre på vei bort fra Norge. Det bor så mye fotball i han, og man kan lett se at gutten har spilt i de Costaricanske gatene. Det hele minner litt om de beste spillerne i verden, og snart får Kina nyte godt av mannen med lokkene. Han kommer til å bli savnet, men jeg kjøper han gjerne tilbake til FK Fossil. Høyre ving: Mattias Moström, 32, Molde.

sze277a9.jpg Foto: NTB Scanpix

Enda en spiller som klarer å holde unggutta til Molde på benken. En spiller som løper til han segner om, og så reiser han seg og løper litt til. Fabelaktig spiller med fart og teknikk. Ingen tvil om at han skal ha plass på mitt lag. Spiss: Frode Johnsen, 41, Odd.

ta026114.jpg Foto: NTB Scanpix

Selvfølgelig. Hvem ellers? Den eldste spilleren i Tippeligaen, men kanskje til og med også den beste. Puttet 11 mål i fjor. Det har kanskje ikke gått like bra i år, men jeg er sikker på at kombinasjonen Storflor og Johnsen hadde vært en braksuksess. Han hadde garantert blitt toppscorer med servering fra Storflor. Venstre Ving: Øyvind Storflor, 35, Strømsgodset.

ta4ebb10.jpg Foto: NTB Scanpix

Han spiller til vanlig høyre ving, men jeg har ingen problemer med å sette han på venstre. Innleggsfoten hans må med på laget mitt, og han har i tillegg et herlig venstrebein. Et blikk som få og kanskje den aller beste høyrefoten gjennom mange år i Tippeligaen. Velkommen til FK Fossil.

De har vært med på absolutt alt

Jeg kunne sikkert tatt med noen helt andre, og rett meg hvis jeg tar feil. Dette er uansett de herrene jeg ville tatt med i krigen. Erfaring blir vel et ord som ikke strekker helt til, disse gutta har så mye mer. De har vært med på absolutt alt. Kanskje ville det blitt gjort mange bytter i løpet av en sesong, eller kanskje ikke. De fleste som er nevnt her spiller tross alt fast på sine respektive lag.

Det hadde vært gøy å sett disse spillerne på et og samme lag, kanskje til og med mot de beste unge gutta i Tippeligaen. Det kunne blitt en thriller. Det er et tips til NFF, sett opp en kamp mellom oldboys og youngboys. Billettene hadde solgt til fulle stadioner rundt om i hele Norge. Jeg stiller gjerne opp som manager.

FK Fossil er klare for kamp.