SKUFFELSE: Strømsgodset har skuffet stort i vår, mener artikkelforfatteren. SKUFFELSE: Strømsgodset har skuffet stort i vår, mener artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix

Dette laget er vårens skuffelse i norsk fotball

SUPPORTERBLOGG: Vårsesongen oppsummeres. Overraskelser og skuffelser, x-faktor og store baller. Og så klart såpeoperaen i Brann.

Tore Arholm Tobiassen, Viking-supporter og fotballskribent.

Litt over en tredjedel av sesongen er nå ferdigspilt og våren må oppsummeres.Det har vært en spennende vår i Tippeligaen med både skuffelser og positive overraskelser. Jeg har prøvd å samle disse i en liten kåring.

Vårens lag

Mjøndalen. Det viser seg at Vikigs tap i serieåpningen ikke var noen skandale. For de brunkledde fra litt-utenfor-Drammen har til tider vært dritgode! Med publikums entusiasme, trøkk, tæl og en litt gal trener ser det ut til at nedrykksdømte Mjøndalen kan komme litt høyere på tabellen en deres uttalte mål om en 16. plass.

Vårens trener

Bob Bradley. Wow! Hva spiser denne mannen til frokost? Gjorde mirakler med Stabæk i fjor, mistet halve laget, bygger opp et enda bedre lag i år med brødsmuler. Har igjen gjort vinterens/vårens beste kjøp og klart å utvikle både de gjenværende og de nyankomne til et fryktinngytende fotballag. Høgmos etterfølger?

Vårens snakkis

Brann-trener Lars Arne Nilsen og Amin Nouri gir hverandre en high five. Det har skjedd mye i klubben denne sesongen. På alle mulige måter. Foto: NTB Scanpix

Selv om de ikke lenger er i Tippeligaen, så går denne til såpeoperaen Brann. I tillegg til farsen på årsmøtet har vi fått servert en sparket trener, skandaløse tap og gråtende bergensere som nok må overvintre i OBOS. HBO-materiale.

Vårens skuffelse

Strømsgodset. David Nielsen forsøkte, men Deilas sko var noen nummer for store. Til tider grusomme i forsvar og har ikke fått det til å flyte fremover. Det pleide å være svært underholdende å se SIF, i vår har det til tider vært pinlig. Med dette mannskapet burde klubben være i medaljekampen.

Vårens spiller

Vårens overraskelse i eliteserien er en ydmyk Tommy Høiland som får spilletid og scorer mål. Foto: NTB Scanpix

Åtte mål forteller litt, men slett ikke alt. Berisha kommer på med en enorm energi og er landets beste førsteforsvarer. Mannen som ifølge Tjærnås springer lengst i stor fart i Tippeligaen. En arbeidshest som skårer mål og klarer å fyre opp både medspillere og publikum.

Vårens overraskelse

En ydmyk Tommy Høiland som får spille og scorer mål er som et kinderegg fra eventyret. Tre usansynlige ting på en gang!

Vårens X-faktor

Det måtte bli Starts supertalent Ajer. Dukker plutselig opp og gjør geniale ting. En spiller som det virkelig er morsomt å følge med på og som jeg gleder meg til å følge videre.

Vårens tommel opp

Starts Kristoffer Ajer er vårens X-faktor i eliteserien. Foto: NTB Scanpix

Synsam sponser dommerne, via sin 3-åringe sponsoravtale med NFF. Jeg lo ivertfall høyt.

Vårens største baller

Steinar Nilsen som valgte å satse på 20-åringen og tredjekeeper Pål Vestly Heigre mellom stengene når hans mer rutinerte alternativer sviktet. Ikke mange som tørr å satse på de unge i motbakke.