Monk blir den syvende manageren siden den eksentriske italieneren Massimo Cellino overtok klubben i april 2014. Han skrev under på en ettårig, rullerende kontrakt med den tidligere storklubben.

– Jeg ønsker å bli utfordret, og gleder meg til å sette tennene i dette store prosjektet. Dette er definitivt den rette utfordringen for meg, sier Monk.

Han erstatter sparkede Steve Evans.

– Jeg er ekstremt stolt over å komme til Leeds. Vi kjenner alle klubbens historie og standing i engelsk fotball, sier Monk videre.

Utålmodig

Cellino er en utålmodig herremann og har etter tur sparket ut Brian McDermott, Dave Hockaday, Neil Redfearn, Darko Milanic, Uwe Rösler og Steve Evans.

Ifølge den engelske TV-kanalen Sky Sports prøvde den tidligere toppklubben seg først på MK Dons-sjef Karl Robinson og deretter Darrell Clarke i Bristol Rovers. Begge steder ble Leeds bare møtt med en kald skulder, og dermed var det klart for nestemann på listen: Garry Monk.

Husker du denne?

Swansea-legende

37 år gamle Monk spilte 226 kamper for Swansea (på alle fire nivåer) før han tok over som manager for den walisiske Premier League-klubben i februar 2014. Mannen som gikk ut døren i Swansea da Monk kom inn var den danske legenden Michael Laudrup.

Swansea berget plassen i 2014, og Monk ble belønnet med en treårskontrakt sommeren 2014. Han fikk en ny treårskontrakt sommeren 2015. Men 9. desember i fjor var det slutt på det 12 år lange forholdet mellom spilleren/manageren Monk og Swansea. Laget lå på 15. plass i Premier League, og etter bare én seier på de siste 11 kampene, fikk styret nok. Ut med Monk, inn med Francesco Guidolin.

Opp og ned

I Leeds vil Monk står overfor en formidabel oppgave: Å få klubben tilbake til toppdivisjonen der laget sist var i 2003-2004-sesongen. Siden har laget ikke bare vært på nivå to, men også nivå tre i det engelske seriesytemet.

Steve Evans ledet klubben til 13. plass i Championship sist sesong, men det var langtfra godt nok for Massimo Cellino. Så spørs det om italieren er villig til å gi Garry Monk tid. Foreløpig har den nye manageren fått en ettårskontrakt.

Torsdag har Blackburn presentert tidligere Burnley— og Bolton-manager Owen Coyle som ny manager.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: