Der hevdet fotballstjernen at faren Jorge hadde full kontroll over hvordan formuen hans ble forvaltet.

— Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, sa Barcelona-juvelen, som er kåret til verdens beste fotballspiller ved fem anledninger.

— Jeg stolte på faren min og våre advokater, tilføyde han.

Messi og faren Jorge Horacio Messi er beskyldt for å ha unndratt skatt av et beløp tilsvarende rundt 40 millioner norske kroner. Far og sønn skal ifølge påtalemyndigheten ha benyttet en rekke selskaper i Belize og Uruguay for å bedra den spanske staten.

Skatteunndragelsene skal ha funnet sted i perioden 2007 til 2009.

Sponsoravtaler

Pengene Messi er tiltalt for ikke å ha betalt skatt av, stammer fra sponsoravtaler med en lang rekke store selskaper.

— Alt jeg visste var at jeg signerte avtaler med visse sponsorer, og at disse var verdt en viss sum penger. Jeg måtte delta i reklamer og gjøre fotooppdrag, men hvor pengene ble av vet jeg ikke, sa argentineren i sin forklaring i retten.

Fotballstjernens forsvarere har hele tiden hevdet at faren hadde full kontroll over måten Barcelona-juvelens formue ble forvaltet, og at Messi ikke kan ha hatt noen kjennskap til eventuelle lovbrudd. Dette ble gjentatt da to av Messi-familiens tidligere skatterådgivere vitnet onsdag.

En stor menneskemengde hadde tatt oppstilling foran rettssalen torsdag for å få et glimt av Messi. Mange applauderte da argentineren ankom lokalet, mens andre kritiserte Barcelona-spilleren.

— Dersom han har jukset, må han ta sin straff uansett hvor stort idol han er og hvor mange ganger han har vunnet Gullballen. Dette er mange millioner mindre til å betale for sykehus, skoler, brannvesen og veier, sa 25 år gamle Jose Seco de Herrero.

Ber om fengsel

Påtalemyndigheten vil trolig be om 22,5 måneders fengsel for både far og sønn Messi dersom de finnes skyldig i tiltalen — i tillegg til bøter pålydende beløpet som skal være unndratt beskatning.

Det er imidlertid vanlig praksis i Spania at fengselsstraffer på under to år gjøres betinget for førstegangsforbrytere.

Etter å ha vitnet i retten torsdag, reiste Messi til USA for å slutte seg til den argentinske landslagstroppen. Argentina møter Chile i første Copa America-kamp mandag. (©NTB)