Arsenal 1-3 Monaco

Arsenal var stor favoritt hjemme mot Monaco i mesterligaen onsdag, men med tap 1-3 ser Arsène Wengers mannskap ut til å være på vei av Europa.

Alex Oxlade-Chamberlain hadde akkurat tent håpet da kampuret rundet 90 minutter. Midtbanespilleren reduserte for Arsenal da han fintet, la ballen til rette og skrudde inn 1-2 fra like utenfor straffefeltet.

Men i jakten på en utligning tømte Arsenal seg bakover. Som tidligere i kampen utnyttet Monaco det med en herlig kontring da nettopp Oxlade-Chamberlain mistet ballen. Innbytter Yannick Ferreira Carraco fikk ballen, løp fra alle og satte den lavt i mål via stolpen.

Dermed endte det 1-3 i London. Det betyr at Arsenal må score minst tre mål i returoppgjøret om laget skal ta seg videre i mesterligaens utslagsrunde.

Tok muligheten

Det var Arsenal som styrte kampen i første omgang. Men da Monaco fikk sjansen etter 38 minutter, grep laget den med begge hender.

Etter at Monaco vant ballen ute til høyre havnet den hos João Moutinho. Han spilte videre til midtbanekollega Geoffrey Kondogbia, som forsøkte lykken fra 25 meters hold. Det harde skuddet gikk via Arsenal-kaptein Per Mertesacker, noe som satte keeper David Ospina helt ut av spill.

Like før scoringen hadde Arsenal-angriper Olivier Giroud satt en god mulighet langt over mål. Dessverre for vertene var det langt fra siste gang han gjorde det i løpet av oppgjøret. Etter pause burde spissen utlignet da han fikk stå helt alene på et frispark, men headingen hans gikk svakt langt over mål.

Kontret i senk

I stedet doblet Monaco ledelsen etter en nydelig kontring da 53 minutter var spilt. Fabinho vant ballen ved eget straffefelt og gjorde en heroisk innsats for å holde unna flere motspillere. Med en nydelig stikker sørget han for at Monaco kunne angripe to mot én. Anthony Martial slo til Dimitar Berbatov i riktig øyeblikk, og den tidligere Manchester United-spilleren satte ballen trygt i mål.

Tre minutter etter målet fikk Giroud en ny mulighet av den enorme sorten. Han kom først på en retur, men på nærmest åpent mål satte franskmannen ballen over fra kort hold. Også Danny Welbeck fikk en gedigen sjanse på en retur, men han traff lagkamerat Theo Walcott som lå foran mål.

Dermed endte det til slutt i 1-3, til hjemmesupporternes store frustrasjon. De fire siste sesongene har Arsenal røket ut i åttendedelsfinale. Nå må laget sørge for en mesterlig snuoperasjon om to uker for å unngå at antallet økes til fem. (©NTB)