Lunefulle Manchester har gitt oss 3 av 4 årstider denne helgen. Av alle ting så var det også snø i luften og temperaturer ned mot 0 grader, samt den sedvanlige bitende vinden som hører byen til.

Fotball er øyeblikkets idrett og ting snur kjapt. Det er kun dager siden formsterke Lionel Messi advarte Manchester City på følgende vis; tidspunktet for å møte oss er det verst tenkelige for dere.

Det var selvsagt før Barcelona tapte hjemme for vesle Málaga, og ikke minst, før Manchester City nedsablet Newcastle med 5-0.

Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport. Foto: NTB scanpix

Vincent Kompany, terningkast 6; hvilken kaptein City har, for en personlighet og karakter belgieren er. Han hadde først et ærlig intervju i nederlandske De Volkskrant, og i helgen et nytt intervju i engelske The Times.Her snakker han ut om den harde oppveksten i Brussel, hvor mammaen hans fortalte ham allerede som ung gutt, at på grunn av hudfargen så er du nederst på rangstigen, og må jobbe hardere for å oppnå noe.

På grunn av bakgrunnen sin — som han aldri vil glemme som han selv sier - er Kompany veldig opptatt av de som har det vanskelig, arbeidsløse og dem han definerer som mennesker myndighetene egentlig ikke bryr seg om eller gjør noe for. Og han uttrykker stor bekymring for religiøs radikalisering.

Kompany kritiserer også pampeveldet i Fifa for å være en "verden av gamle krokodiller" og at de stikker hodet i sanden mot kritikken de blir utsatt for. Han mener de er mer opptatt av å bibeholde sine egen posisjoner og beholde makten enn å gjøre endringer til det bedre for fotballen. Well spoken av en klippe av en kaptein.

MANCHESTER CITY-BARCELONA

Manchester City 5; Før seieren mot Newcastle hadde City kun vunnet 2 av de siste 6 hjemmekampene, ingen av de siste 3 og av de siste 12 tapene totalt, er 8 av fem hjemme på Etihad.

Derfor var seieren så kjærkommen foran møtet mot Barcelona. I løpet av 90 minutters spill så er selvtillitten gjenvunnet, og det trengs mot Barcelona.

Jeg er mest spent på hva manager Manuel Pellegrini gjør i fraværet til megaviktige Yaya Toure, som storspilte mot Newcastle. Med Toure på banen så kan City spille tilnærmet 4-4-2, men uten ham så må de møblere (overbefolke) midtbanen som de gjorde borte mot Roma.

De kan ikke la Barcelona trille ball i 90 minutter, de må ha et eget offensivt spill og de må være dyktige til å utnytte kontringer når Barcelona gjør pasningsfeil. Avstandene mellom midtbane og forsvar, må være minimale og "Messirommet" må stenges.

Grunnlaget for en seier kan gjøres gjennom valget Pellegrini gjør for midtbanen. Det betyr nok én spiss, og ikke to, som Chileneren sverger til.

Barcelona sekseren ble til en femmer i løpet av 90 minutter; ikke før både Lionel Messi selv og mange andre friskmeldte Barcelona, så går de på en stjernesmell som kan koste dem seriegullet. Det hjalp ingenting at statistikken de siste månedene var av godt gammelt merke, de hadde vunnet 21 av 23 kamper, med seier i 11 på rad og skåret hele 42 mål under denne seiersrekken som lignet på klubbens glansdager.

Dårlig balltempo og lite kreativitet er en dårlig kombinasjon for Barcelonas ballbesittende fotball. Og når Messi og Neymar har svake dager på jobben, så er det ingen andre som fremstår med etterlengtet kreativitet.

Málaga-kampen var så svak at jeg tror Barcelona er mer usikre før avreise til Manchester enn de hadde håpet på forhånd.

Nå har City, selv uten Yaya Toure, men med Sergio Aqüero i storslag, en mulighet for et godt resultat i første kamp.

ARSENAL-MONACO

Arsenal, en femmer på terningen; fremdeles er laget skadeforfulgt, men ser vi at vinnerkulturen nå er på plass på Emirates igjen? Av de siste 19 kampene totalt, så har Arsenal vunnet 15 av dem og de har vunnet 8 av de siste 9 kampene.

Arsenal har vunnet 9 strake hjemmeseiere på Emirates og statistikken kommer godt med mot Arsene Wengers tidligere klubb, Monaco.

Olivier Giroud har skåret tre mål på de to siste kampene og Alexis Sanchez er igjen skadefri. Det lover godt for Arsenal som jager sin første kvartfinale siden 2010. Monaco, terningkast 4; Toppnivået på fransk klubbfotball er det vanskelig å si noe om. Monacos kamper mot Arsenal vil gi oss en bedre pekepinn på ståa. Monaco spiller en så gjerrig og oppoffrende fotball, at det må bekymre Arsene Wenger.

Monaco har kun sluppet inn 3 (!) mål på de siste 17 kampene. Og vi skjønner prioriteringene — som kom etter tapet 0-2 for Rennes i november - når laget kun har skåret 3 mål på de siste 5 kampene. Monaco er mye bedre defensivt enn offensivt og de kommer garantert ikke til London for å underholde massene. De kommer kun for et godt resultat.

Jeg fastholder at Arsenal er min favoritt til å gå videre etter 180 minutter med fotball, men Monaco vil gjøre hva de kan for å nå sin første kvartfinale siden 2004. Jeg tror og mener at balltempoet og mange kvikke ben hos Arsenal, vil avdekke Monaco's tempobegrensninger. Det gjør det ikke noe bedre at franskmennene har mange forsvarskader.

Det vil nok hurtige Alexis Sanchez vite å utnytte.

Ha ei fin Champions League-uke. Med eller uten longs.

Sportslig hilsen Roar