TRONDHEIM (adressa.no): Han tok over Ranheim før jul 2012, tok laget til playoff-finale mot Sarpsborg året etter – og slo ut RBK av cupen i fjor sommer.

Men siden den gang har resultatene sakte, men sikkert blitt dårligere, og etter én seier på ti kamper valgte Ranheim-styret onsdag å avskjedige Nordsteien. Det skjedde etter et krisemøte i klubben tirsdag kveld. Et møte Nordsteien også var med på.

— Jeg har ikke trukket meg selv, men opplever det heller ikke som noen sparking. Styret kom til meg, fortalte at de sportslige resultatene ikke var bra og at de ønsket en forandring. Det aksepterer jeg, og forholdet mellom meg og klubben er ryddig og bra, sier Nordsteien til adressa.no

- Selvfølgelig tungt

51-åringen fikk endelig beskjed onsdag, men følte da han gikk og la seg tirsdag kveld at det bar i denne retningen. Han var en skuffet mann da adressa.no snakket med ham onsdag.

Skuffet, men fattet.

— Selvfølgelig er det tungt. Og jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke har fått det til i år. Men det er mitt ansvar å få ut potensialet i gruppa. Og det har jeg dessverre ikke fått ut denne våren, sier han.

- Du er ganske rett fram i evalueringen av deg selv. Du kunne jo snakket om playoff-finale og RBK-seieren i fjor?

— Fotball handler om resultater. I gode dager er man litt helt, og når resultatene uteblir er man litt skurken i stedet. Jeg føler spillergruppa jeg har rådd over i 2015 har vært god nok. Det er potensial til å slå alle i serien. Og vi hadde en veldig god vinter, som i 2013 og 2014. Jeg mener at vi har spilt jevnt med motstanderne i alle kampene, men ikke vært effektive nok foran mål. Hadde vi hatt 17 poeng i stedet for syv, er det ikke sikkert vi hadde snakket sammen i dag. Og det er sikkert ting jeg kunne ha gjort annerledes. Men jeg har gjort mitt beste, mitt absolutt beste, for å få dette til. Og i år har ikke resultatene vært gode nok, sier han – og medgir samtidig at han har kjent på presset ettersom kampene har gått og resultatene har uteblitt.

— Ja, det har vært med meg i hverdagen. For å si det slik: Jeg er nok enklere og mer omgjengelig å ha med å gjøre også som familiemann når det flyter bedre på fotballbanen.

- Maalen blir «limet»

Nordsteien sier han er glad for at assistent Svein Maalen nå overtar for en stund. Det er foreløpig uvisst hvem som overtar på permanent basis, men Maalen blir hovedtrener fram til sommeren.

— Ja, jeg har sagt til ham at kontinuitet ert viktig. Svein blir «limet» nå, og må finne det beste i seg selv.

- Hva skal du begynne med nå? Du har jo vært trener i en mannsalder?

— Det har jeg ikke rukket å tenke så mye på ennå. Jeg har ikke planlagt dette så godt, sier Nordsteien.