SLOVAKIA — NORGE ONSDAG KL. 21.15:

OSTRAVA: Patrick Thoresen tok treningsfri dagen etter det forsmedelige, men forventede nederlaget mot Finland (tap 0-5). Onsdag kveld har de nok en tøff motstander i Slovakia. Norge har en drøm om å nå kvartfinalen i VM. Men hele laget er klar over at det fort kan handle om å unngå nedrykk.

Bare må vinne

— Dette er en kamp som er slik at hvis vi vinner, så lever håpet om kvartfinale i høyeste grad. Taper vi, blir det kniven på strupen. Vi må være klare i morgen og vi må være utrolig disiplinerte, sa Patrick Thoresen iført kun shorts og T-skjorte i den iskalde treningshallen hvor Norge gjennomførte sin ettermiddagsøkt tirsdag.

Patrick Thoresen etter ishockeylandslagets trening i treningshallen ved Cez Arena i Ostrava. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Mandag kveld gjorde Norge unna det tredje tapet på rad. Denne gang mot Finland. Nå var det ikke mange som hadde trodd at Norge skulle ta poeng mot nettopp Finland, USA og Russland. Men sjefen selv, Roy Johansen, var ikke fornøyd med hvordan Norge tapte mot Finland.— Det var irriterende å slippe inn det første målet i undertall i første periode. Det var en enkel feil som ble gjort. Vi hadde vært bra i undertall så langt i mesterskapet, sier Roy Johansen.

Må få slutt på utvisningene

Han likte heller ikke det som skjedde i andre periode da Norge fikk tre utvisninger på rad. I denne perioden scoret finnene to ganger, gikk opp i 3-0 ledelse og hadde i realiteten avgjort kampen.

— Noen av de utvisningene var unødvendige og andre tvilsomme, sier Roy Johansen som er klar på at mot Slovakia tolererer han ikke slurv.

— Vi må holde oss unna utvisningsboksen og være pinlig nøyaktige i alt vi gjør. Klarer vi det, har vi muligheter, sier Roy Johansen.

Kampen for tilværelsen i A-gruppen

Treneren er også klar på at dette er en helt avgjørende kamp i mesterskapet.

— Dersom det ikke blir poeng, blir resten av VM en kamp for å overleve, sier Johansen.

Norge har havnet i en tøff pulje og Slovenia, Danmark og Hviterussland står for tur etter Slovakia-kampen. Det dårligste av de åtte lagene i gruppen rykker ned til B-VM, eller Divisjon 1 som det nå heter.

Slovakia har på papiret et lag som sterkere ut enn det norske. Den store stjernen er Marian Gaborik. Patrick Thoresen vet at det er skikkelig motstand å møte.

— Hele den førsterekken deres er giftig, sier han.

Denne rekken består av spillere NHL og KHL: Marian Gaborik (Los Angeles Kings), Michel Miklik (Amur Khabarovs) og Thomas Kopecky (Florida Panthers).

Møter gammel kjenning

Backkjempen Jonas Holøs møter en gammel kjenning. Han spilte i backpar sammen med Slovakias Dominik Granak i Färjestad for seks-syv år siden.

— Han er spillende bra back med godt blikk. De har i det hele tatt mange bra spillere. Vi må bare være ydmyke overfor arbeidsoppgave. Slovakia er favoritt, sier Holøs.