NORGE — FINLAND 0-5:

OSTRAVA: Alexander Bonsaksen fikk vist seg frem i VM. Men det var ikke slik han hadde håpet å vise seg frem. Han gikk på to utvisninger. Begge gangene han satt i utvisningsboksen utnyttet Finland overtallsspillet og scoret mål.

Er streng med seg selv

— Det er for dårlig av meg. Jeg kan ikke ta to tominuttere når vi spiller mot et så sterkt lag som Finland. Og jeg skal i hvertfall ikke pådra meg utvisning når vi allerede spiller fire mot fem, fortalte en skuffet hockeyback etter kampen.

Etter bare fem minutter av første periode ble han utvist. Dette overtallsspillet utnyttet Finland til å gå opp i ledelsen 1-0. Men det var i midten av den andre perioden at det skikkelig raknet for det norske laget. De gikk på tre utvisninger på rad og spilte i mer enn fem minutter sammenhengende i undertall.

Skal ikke gi dommeren muigheten

Norge kunne hatt lagmøte i utvisningsboksen. En stund satt det tre rødkledde der.

— Utvisningen var kanskje tvilsom, men jeg kan ikke skylde på det. Noen ganger blir det utvisning, noen ganger ikke. Men uansett, når vi er fire mot fem allerede, skal ikke jeg gi dommerne noen muligheter til å vise meg ut, fortalte Bonsaksen etter kampen.

Han hadde litt problemer med å se noe særlig positivt i kampen.

— Dette var j***lig surt. Det var helt unødvendig å gi dem en så lett reise her i dag. Spesielt var det surt ettersom jeg synes vi har på høyde med finnene når begge lagene var fulltallige.

Dommerne var uenige

Morten Ask var også en av de som også måtte i boksen da det haglet med tominuttere i disfavør Norge midt i den andre perioden. Han var skuffet og ikke enig i alt dommerne foretok seg.

— Den utvisningen jeg pådro meg var sur. Den ene dommeren var enig med meg i at jeg ikke slo pucken over vantet med vilje, mente Ask. Også han var skuffet over at de ikke oppførte seg slik som planlagt i denne kampen.

Da Finland hadde satt inn 3-0 midt i andre periode var kampen på mange måter over for Norge. Det er umulig å ta igjen tre mål på et så godt lag som Finland.

Roy Johansen har hele tiden sagt at det er viktig for Norge å unngå unødvendige utvisninger. Mandag kveld gjorde de det, og ble straffet hardt.

VM begynner nå

Dermed ble det tre tap i de tre første kampene i VM for Norge. Det var på mange måter som forventet. På mange måter begynner VM nå. Det er mot de gjenstående fire nasjonene de har mål om å skaffe seg nok poeng til å spille kvartfinale.

— Nå har vi fire matcher igjen og det skal bli gøy. Vi har hatt en stigning i spillet vårt så langt i mesterskapet, fortalte Bonsaksen og ga seg selv litt å smile av før han stakk i garderoben.

Neste kamp for Norge er mot Slovakia onsdag. Deretter følger Danmark fredag, Slovenia lørdag og Hviterussland tirsdag i neste uke.